Η Σίσσυ Χρηστίδου απαντά στον Νίκο Καρβέλα: «Οι γυναίκες δεν γεννηθήκαμε έτσι, αυτά είναι πεποιθήσεις που χτίστηκαν κυρίως λόγω της πατριαρχίας»

Σίσσυ Χρηστίδου

«Αυτό που λίγο έτσι με χάλασε ήταν το κομμάτι της ευθύνης πάνω στη γυναίκα», είπε η Σίσσυ Χρηστίδου.

Στη δήλωση που έκανε χθες ο Νίκος Καρβέλας για τις γυναίκες, στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, απάντησε σήμερα η Σίσσυ Χρηστίδου, στον αέρα της εκπομπής «Χαμογέλα και πάλι».

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Καρβέλας είπε: «Η γυναίκα βιάζεται καθημερινά εδώ και χρόνια. Δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει αυτό, γιατί είστε ρυθμισμένες να αισθάνεστε υπό του άντρα».

Η Σίσσυ Χρηστίδου απάντησε σήμερα: «Υπάρχουν αυτές οι “εργοστασιακές ρυθμίσεις”, που δεν είναι εργοστασιακές, γιατί δεν γεννηθήκαμε έτσι. Είναι πεποιθήσεις που χτίστηκαν κοινωνικά και λόγω της πατριαρχίας κυρίως. Αυτό που λίγο έτσι με χάλασε ήταν το κομμάτι της ευθύνης πάνω στη γυναίκα.

Η γυναίκα δίνει τους αγώνες της, μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, και κάνει τις προσπάθειές της που είναι πολύ σημαντικές. Οπότε, θα έπρεπε η ευθύνη να μετατοπίζεται στην ουσία και όχι στο κατά πόσο η γυναίκα έχει κάνει όσα πρέπει. Η γυναίκα έχει ξεπεράσει τον εαυτό της».