Η Κατερίνα Ντούσκα εξομολογείται: «Ήταν ότι χειρότερο έχω ζήσει»!

Κατερίνα Ντούσκα

"Εννοείται πως θέλω να περάσω στον τελικό της Eurovision 2019 και δεν θέλω να πιστέψω ότι δεν θα περάσω. Κανένας δεν μπορεί να το πιστέψει αυτό. Πρέπει να πιστέψεις ότι πας για νικητής"!

Λίγο πριν αναχωρήσει για το Τελ Αβίβ, όπου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό της Eurovision 2019 με το Better Love, η Κατερίνα Ντούσκα μιλά για όλα στην εκπομπή Ευτυχείται και τον Θέμη Μάλλη. Πώς έγινε η πρόταση; Πόσο καιρό της πήρε να απαντήσει; Η εμφάνιση της στο Άμστερνταμ που απογοήτευσε. Ο στόχος της στη Eurovision 2019. Η απάντηση στον Roger Waters. η Κατερίνα Ντούσκα δεν άφησε τίποτα αναπάντητο…

«Η πρόταση για τη Eurovision έγινε χωρίς να την περιμένω καθόλου από τον κ. Παπαδημητρίου. Τέλη Νοεμβρίου μου είπε να βρεθούμε να μου κάνει μία επαγγελματική πρόταση κι εγώ φαντάστηκα ότι θα είχε να κάνει με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, με κάποια χριστουγεννιάτικη συναυλία, δεν γνώριζα ότι είχε αναλάβει τη θέση αυτή φέτος. Και κάπως έτσι ήρθε το θέμα Eurovision. Τρώγαμε και προσπαθούσα να καταλάβω γιατί το θέμα της κουβέντας πήγαινε συνέχεια στη Eurovision και το πρώτο πράγμα που τον ρώτησα ήταν «Γιατί εμένα»; Δεν θεωρώ ότι είμαι συμβατική επιλογή για την Ελλάδα. Δραστηριοποιούμαι σε έναν χώρο που δεν έχει εκπροσωπήσει ποτέ την Ελλάδα στον διαγωνισμό. Μου πήρε ένα μήνα για να πω το «Ναι». Μου είπαν εξαρχής ότι θέλουμε να πας με ένα δικό σου τραγούδι. Ήθελα να ξέρω κατά πόσο μπορώ να επιλέξω τους συνεργάτες μου και κατά πόσο μπορώ να τους έχω μαζί μου για να νιώσω αυτή τη ασφάλεια που απαιτείται.

Εγώ έχω συνηθίσει να δουλεύω με τα λιγότερα μέσα, να βασίζομαι στη φωνή μου και στους μουσικούς μου. Θα είναι ένα θεαματικό show όλο αυτό το πράγμα, με τα κοστούμια μας, με τους χορευτές μας.. αυτά είναι καινούρια πράγματα αλλά είναι και η φυσική εξέλιξη. Είναι κάτι που επιθυμείς και λες κάποια στιγμή θα έρθει και το επόμενο βήμα.

Δεν έχω κουράγιο αυτή την περίοδο να προσέξω την εμφάνισή μου. Αν με πετυχαίνατε έξω πριν από όλο αυτό, δύσκολα θα με βλέπατε να βγαίνω χύμα ή άβαφη και τώρα το κάνω σχεδόν συνέχεια, είναι πάρα πολύ αστείο.

Είναι μοναδική εμπειρία, τρελό «ντοπάρισμα» να ακούς τον κόσμο από κάτω να τραγουδά το Better Love. Βλέπεις παιδιά να περιμένουν απέξω από το ξενοδοχείο και να είναι εκεί τέσσερις μέρες συνεχόμενα. Δεν υπάρχει αυτό, τρομερή αγάπη. Από την άλλη πρέπει να ξέρει και ο κόσμος ότι αυτά τα πάρτι είναι τελείως ερασιτεχνικά. Οι πρόβες ήχου μας είναι ανύπαρκτες, οι υποδομές είναι ανύπαρκτες, είναι εθελοντές αυτοί που διοργανώνουν αυτά τα πάρτι. Δεν είναι καθόλου ενδεικτικές οι εμφανίσεις μας. Είναι πολύ άδικο. Από την άλλη όμως, ο καθένας θα δείξει την αξία του στη σκηνή. Ο καλλιτέχνης φαίνεται στο πόσες φορές σηκώνεται και όχι στο πόσες πέφτει. Το live στο Άμστερνταμ ήταν ότι χειρότερο έχω ζήσει στη μουσική καριέρα μου μέχρι στιγμής. Βέβαια, δεν έχω περάσει καλύτερα σε τόσο κακή εμφάνιση, λόγω αυτού του κόσμου. Είμαστε άνθρωποι, ήταν μια κακή στιγμή, μετά ήρθε μια πολύ καλύτερη στιγμή στη Μαδρίτη και θα έρθει ακόμα μια πιο καλή στιγμή στο Τελ Αβίβ.

Εννοείται πως θέλω να περάσω στον τελικό της Eurovision 2019 και δεν θέλω να πιστέψω ότι δεν θα περάσω. Κανένας δεν μπορεί να το πιστέψει αυτό. Πρέπει να πιστέψεις ότι πας για νικητής, αλλιώς δεν πρόκειται ποτέ να πας καλά. Είναι μια εγκεφαλική και ψυχική διαδικασία που οφείλει να κάνει ο κάθε καλλιτέχνης. Ο στόχος πάντα είναι να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό. Αν εγώ δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και πιστεύω ότι αυτό που έχω κάνει με αντιπροσωπεύει, αν για οποιονδήποτε λόγο δεν αρέσει, δεν θα στεναχωρηθώ.

Για μένα, ο Roger Waters είναι ένα από τα μουσικά μου ινδάλματα. Δεν είναι ένα θέμα το οποίο άκουσα πρώτη φορά. Εγώ σέβομαι την άποψη του καθενός. Για μένα είναι ένας διαγωνισμός, ο οποίος πρεσβεύει πολύ όμορφα πράγματα. Δεν νιώθω ότι καλούμαι να μιλήσω για τις πράξεις καμιάς κυβέρνησης. Είναι ένα τεράστιο ζήτημα που δεν έχει επιλυθεί εδώ και τόσες δεκαετίες. Πηγαίνω σε έναν μουσικό διαγωνισμό με ένα τραγούδι που έχει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα και πιστεύω πολύ στη δύναμη της μουσικής».

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την τηλεόραση -και όχι μόνο- εδώ…