Η Ελλάδα πέρασε στον τελικό της Eurovision!

Δείτε τι έγινε λεπτό προς λεπτό στον Α΄ ημιτελικό του μουσικού διαγωνισμού! Βίντεο: Η εμφάνιση του Λούκα και όλων όσοι πέρασαν στον τελικό. Διαβάστε σε τι θέση θα διαγωνιστούμε το Σάββατο.

Οι Ευρωπαίοι φαίνεται πως τελικά «Watched our dance» ή μάλλον τον χορό του Λούκα και μας έδωσαν μια θέση στον τελικό του Σαββάτου! Με μία άψογη εμφάνιση επί σκηνής η ελληνική ομάδα άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και έδωσε με αυτό τον τρόπο τη δική της απάντηση στα πικρόχολα σχόλια που ακούγονταν το προηγούμενο χρονικό διάστημα! Το ζεϊμπέκικο ενθουσίασε το κοινό και οι φλόγες που τύλιξαν τους αρχαιοελληνικούς κίονες «έγραψαν» πολύ καλά στην κάμερα και στην προτίμηση των τηλεθεατών, οι οποίοι στην Ελλάδα παρακολούθησαν σε HD μετάδοση τον διαγωνισμό.

Η βραδιά ξεκίνησε με μια μπουνιά-αστείο…

…και συνεχίστηκε με προβλήματα ήχου που δεν περιμέναμε, η αλήθεια είναι, από τους Γερμανούς. Ωστόσο, το θέαμα που μας προσέφεραν ήταν φαντασμαγορικό!

Από τις 19 χώρες που διαγωνίστηκαν στον Ά Ημιτελικό, πέρασαν στον τελικό οι δέκα και είναι με τη σειρά που ανακοινώθηκαν οι εξής:

1. Σερβία
2. Λιθουανία
3. Ελλάδα
4. Αζερμπαϊτζάν
5. Γεωργία
6. Ελβετία
7. Ουγγαρία
8. Φινλανδία
9. Ρωσία
10. Ισλανδία

Δείτε τη στιγμή που ανακοινώθηκε πως η Ελλάδα περνάει στον τελικό:

Την Πέμπτη ο Β΄ Ημιτελικός, στον οποίο διαγωνίζεται και η Κύπρος, θα αναδείξει και τις επόμενες δέκα χώρες που θα πάνε τελικό για να συναντήσουν αυτές που έχουν ήδη κατοχυρώσει μια θέση (Γαλλία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ισπανία). Η Ελλάδα θα διαγωνιστεί το Σάββατο στην ένατη θέση.

Δείτε πως εξελίχθηκε η βραδιά (αντίστροφα σε πραγματικό χρόνο), όπως την κατέγραψε live το zappIT:

23:48 Κλείνουν οι τηλεφωνικές γραμμές για την ψηφοφορία. Προηγήθηκαν τα βίντεο με τις εμφανίσεις των συμμετεχόντων.

23:26 Ο Λούκας Γιώρκας και ο Stereo Mike ολοκληρώνουν το διαγωνιστικό μέρος και εντυπωσιάζουν με την άψογη εμφάνισή τους, το ζεϊμπέκικο και τις φλόγες που τυλίγουν τις αρχαιοελληνικές κολώνες.

23:23 Πολυσυζητημένη η εμφάνιση του Αζερμπαϊτζάν με τις προβλέψεις να το πηγαίνουν πολύ ψηλά. Ell και Nikki τραγουδούν Running Scared και το στάδιο χειροκροτά δυνατά.

23:20 Η Λιθουανή Evelina Sasenko παρουσιάζει και στη νοηματική το C’est Ma Vie.

23:15 Luta É Alegria τραγουδούν οι Homens Da Luta για την Πορτογαλία με την οικονομική κρίση να ανεβαίνει στη σκηνή της Eurovision.

23:10 Ένα από τα φαβορί θεωρείται και η Ουγγαρία, με το τραγούδι What About My Dreams? της Kati Wolf.

23:05 H Ισλανδία στην 15η θέση με τους Sjonni’s Friends και το Coming Home.

23:00 Η Daria  για την Κροατία τραγουδάει Celebrate.

22:57 Σαν Μαρίνο, Senit και Stand By.

22:52 Σε χορευτικούς ρυθμούς η Μάλτα. Στη σκηνή ο Glen Vella τραγουδάει One Life.

22:48 Οι Paradise Oskar από τη Φινλανδία εισπράττουν ένα πολύ θερμό χειροκρότημα μετά την ερμηνεία τους στο Da Da Dam.

22:44 Για τη Γεωργία η Eldrine τραγουδάει One More Day.

22:39 Από την Ελβετία, η Anna Rossinelli δηλώνει In Love For A While.

22:34 O εντυπωσιακός Alexej Vorobjov από τη Ρωσία ερμηνεύει το Get You.

22:30 Η …πολύχρωμη Σερβία επί σκηνής. Η Nina με το Caroban.

22:24 Ώρα για την Τουρκία και τον Yüksek Sadakatπου τραγουδάει Live It Up, σε ρυθμούς που δεν μας έχει συνηθίσει η γειτονική μας χώρα.

22:20 Η Emmy από την Αρμενία τραγουδάει Boom Boom με το δικό της, ιδιαίτερο στυλ.

22:16 Σειρά έχει η Αλβανία. Η Aurela Gaçe με το Feel The Passion ξεσηκώνει το κοινό!

22:12 Η Stella Mwangi από τη Νορβηγία τραγουδάει Haba Haba και εντυπωσιάζει.

22:08 Η Πολωνία είναι η πρώτη χώρα που ανεβαίνει στη σκηνή. H εντυπωσιακή Magdalena Tul τραγουδάει Jestem.

22:00 Το σήμα της Eurovision ακούγεται και ο πρώτος ημιτελικός ξεκινά. Οι παρουσιαστές Anke Engelke, Judith Rakers και Stefan Raab καλωσορίζουν κοινό και τηλεθεατές. Για την ΕΡΤ η Μαρία Κοζάκου ήταν στο μικρόφωνο και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Η ραδιοφωνική παραγωγός της ΕΡΑ απέφυγε τις υπερβολές και τις άστοχες αναλύσεις, πραγματοποιώντας μια άρτια αναμετάδοση.

Συνεχίζοντας τα live μας, χθες, σε συνεργασία με το TLIFE πραγματοποιήσαμε ένα ειδικό live event για το μουσικό διαγωνισμό με βίντεο, αποκλειστικές φωτογραφίες και πληροφορίες.

Επισκεφθείτε την ειδική κατηγορία του zappIT για την Eurovision και δείτε τη βραδιά του Ά ημιτελικού με κάθε λεπτομέρεια. Παράλληλα, μπορείτε να σερφάρετε στη σελίδα, να δείτε και να μάθετε τα πάντα για το μουσικό διαγωνισμό!