Γνωρίστε τη Μαρία Κοζάκου, τη «φωνή» της φετινής Eurovision

Η δημοσιογράφος και μουσική παραγωγός που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις

Η Μαρία είναι δημοσιογράφος και μουσικός παραγωγός με σημαντική παρουσία στο ελληνικό ραδιόφωνο. Από το 1996 και το ραδιοφωνικό σταθμό ΣΤΑΘΜΟΣ 101,3 (σημερινός ΔΙΕΣΗ) συνδυάζει με ένα πολύ δικό της τρόπο την ενημέρωση με την καλή μουσική, από τις 8 ως τις 10 το πρωί.

Η Μαρία Κοζάκου έκανε ένα σύντομο πέρασμα από το ραδιόφωνο Πόλις 88,6 για να βρεθεί -το 2001- στην Ελληνική Ραδιοφωνία. Εκτοτε εκπέμπει από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7, στην πρωινή ζώνη 8-10, επί 10 συναπτά έτη και υπό τον τίτλο «Τρανζίστορ» ενώ μέχρι το 2008 διατηρούσε εκπομπή και στη ΝΕΤ 105,8 με τον τίτλο «Αερόστατο». Ενώ κεντρικός άξονας της δημοσιογραφικής πορείας της είναι το ραδιόφωνο, γράφει παράλληλα σε έντυπα. Ενδεικτικά, ΜΕΤΡΟ, ΘΕΑΤΗΣ (περιοδικό πολιτισμού), REAL SIMPLE, INSIDE, OFFICE, ΚΡΑΜΑ (πολιτικό περιοδικό), PREVENTION. Η Μαρία Κοζάκου έχει σπουδάσει στο Πάντειο Παν/ιο Επικοινωνία και ΜΜΕ με ειδίκευση την Πολιτιστική Διαχείριση.

Η Μαρία έχει συμμετάσχει σε όλα τα μεγάλα events της Ελληνικής Ραδιοφωνίας από το 2001 ως σήμερα, έχει σχολιάσει τη Eurovision τρεις φορές για τη ραδιοφωνία, έχει μεταδόσει το Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσ/νικης και συναυλίες από το Ηρώδειο, ενώ έχει μεταδόσει και το Διαγωνισμό Χορού της EBU (Eurodance) δύο φορές για τη Δημόσια Τηλεόραση. Ακούμε πολύ συχνά τη φωνή της σε διαφημιστικά και αφηγήσεις, ενώ έχει παρουσιάσει/συντονίσει βιβλιοπαρουσιάσεις και ειδικές προβολές στο Μέγαρο Μουσικής και αλλού.

Τώρα φαίνεται πως ήρθε να κλέψει τις εντυπώσεις και μέσα από την αναμετάδοση του 56ου διαγωνισμού της Eurovision για την τηλεόραση. Χωρίς υπερβολές και άστοχες αναλύσεις, πραγματοποίησε μια αρτιότατη παρουσίαση των τραγουδιών.