Γιώργος Καραμίχος: «Η βάση μου ήταν στην Αμερική, τότε πάγωσαν όλα εκεί και ήρθα εδώ»

Γιώργος Καραμίχος

Όσα δήλωσε ο Γιώργος Καραμίχος.

Στον καναπέ του «Χαμογέλα και Πάλι!» κάθισε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Γιώργος Καραμίχος και μίλησε για τη ζωή του και έκανε αποκαλύψεις. Ο αγαπημένος ηθοποιός «άνοιξε» την καρδιά του και μίλησε για την καριέρα του, τα παιδιά του και την επιστροφή του από την Αμερική.

«Είμαι καλά. Είμαι σε φάση που θέλω να διώξω την υπερκόπωση που είχα πάθει γιατί δούλεψα για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς κενό», είπε για αυτήν την περίοδο της ζωή του.

Ο Γιώργος Καραμίχος έφυγε για την Αμερική το 2012. Εκεί διδάσκει στην κορυφαία σχολή υποκριτικής της Stella Adler. Ωστόσο, το 2020 αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Ελλάδα λόγω της πανδημίας και πλέον πηγαινοέρχεται.

«Η βάση μου ήταν στην Αμερική μέχρι το 2020. Τότε πάγωσαν όλα εκεί και ήρθα εδώ αρχικά για διακοπές. Μετά μου έγινε η πρόταση για τη σειρά «Ήλιος». Στη συνέχεια επέστρεψα πάλι στην Αμερική για μία παράσταση αλλά και γιατί έπρεπε να είμαι δια ζώσης στη σχολή. Η βάση μου είναι εδώ πλέον αλλά πηγαινοέρχομαι», εξήγησε ο ίδιος.

Στη σχολή διδάσκει τη δική του τεχνική και ιστορία θεάτρου.

«Η τεχνική έχει να κάνει με ζώα αλλά είναι συνδυασμός πολλών άλλων τεχνικών μαζί. Εγώ τη δημιούργησα, προέκυψε από ανάγκη επειδή δεν είχα οδηγίες σε μία ταινία για το πώς έπρεπε να είμαι στον ρόλο μου. Πήρε 12 χρόνια για να καταλήξω σε ένα συγκεκριμένο σύστημα και με συγκεκριμένα κριτήρια», σημείωσε σχετικά.

Στη συνέχεια, προχώρησε σε μια προσωπική εξομολόγηση και έκανε ειδική μνεία στα παιδιά του.

«Δεν νιώθω ισορροπημένος. Είναι πολλά πράγματα που προσπαθώ να ισορροπήσω. Κάθε μέρα έρχονται καινούργια σκοτάδια που ανακαλύπτουμε. Απλώς υπάρχουν εμπειρίες στη ζωή μας που μας αλλάζουν, μας κάνουν καλύτερους», τόνισε.

Όσο για τον 9χρονο γιο του, παραδέχτηκε ότι «όταν έχεις παιδί αναγκάζεσαι να του βάλεις κάποια όρια. Μοιραία όμως προσπαθείς να το ακούσεις και αναγκάζεσαι να ακούσεις και τον εαυτό σου. Ως πατέρας προσπαθώ να κρατάω το πρόγραμμα ώστε να υπάρχει συνέπεια. Χωρίς υστερίες και χωρίς μη».

«Η κόρη μου είναι 24. Είναι δική της η ζωή πια και εγώ είμαι εκεί για να στηρίξω τις επιλογές της», υπογράμμισε για την κόρη του.

Επίσης, ο Γιώργος Καραμίχος ξεκαθάρισε ότι του χρόνου δεν θα είναι σε σειρά της ΕΡΤ, όπως γραφτεί.

«Δεν ισχύει ότι θα είμαι στην ΕΡΤ του χρόνου. Είχα πρόταση αλλά είπα όχι γιατί είχα κλείσει κάτι άλλο», είπε ενώ αποκάλυψε ότι στο παρελθόν του έχουν γίνει και προτάσεις για να παρουσιάσει εκπομπή.

Τέλος, για τα επόμενα επαγγελματικά του βήματα σημείωσε με χιούμορ: «Για του χρόνου συζητάω να γίνουν δύο ταινίες. Η μία έχει γυρίσματα Λιθουανία και Πολωνία και τώρα έχει παγώσει λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Επίσης, συζητάω για τρεις δουλειές στην Ελλάδα και κάνω κάποιες ακροάσεις έξω. «Δεν έχω κλείσει δουλειά, είμαι ελεύθερος πολιορκημένος».