Γιάννης Ζουγανέλης: «Δέχτηκα μήνυση για τη γνώμη μου; Αυτό είναι δημοκρατία; Αυτό είναι ρατσισμός»!

Γιάννης Ζουγανέλης

"Εμείς φυσικά φιλοξενούμε τους μετανάστες και θα πρέπει και οι μετανάστες να σεβαστούν το ελληνικό βίωμα. Εγώ δεν μπορώ να ζήσω σε καμία χώρα του εξωτερικού. Ζω εδώ πέρα γιατί βιώνω αυτή την καθημερινότητα που αγαπώ πάρα πολύ με τους συμπολίτες μας".

Μετά τη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι κατά του Γιάννη Ζουγανέλη, έπειτα από πρόσφατες δηλώσεις του ηθοποιού σχετικά με το μεταναστευτικό, ο ίδιος τοποθετήθηκε σχετικά στην εκπομπή «Μαζί σου» της Τατιάνας Στεφανίδου. Σε νέες δηλώσεις του στους δημοσιογράφος, ο Γιάννης Ζουγανέλης αναφέρει τα εξής:

«Καταρχήν, θεωρώ ότι αυτό το Παρατηρητήριο θα πρέπει να παρατηρεί καλύτερα τι σημαίνει ρατσισμός. Εγώ δεν αποποιούμαι την ελληνικότητα, τον πατριωτισμό που με διακατέχει, δεν είμαι καθόλου ρατσιστής, προσδοκώ όλη μου τη ζωή την ισονομία, αγωνίζομαι για τον κοινωνικό ρατσισμό. Εμείς φυσικά φιλοξενούμε τους μετανάστες και θα πρέπει και οι μετανάστες να σεβαστούν το ελληνικό βίωμα. Εγώ δεν μπορώ να ζήσω σε καμία χώρα του εξωτερικού. Ζω εδώ πέρα γιατί βιώνω αυτή την καθημερινότητα που αγαπώ πάρα πολύ με τους συμπολίτες μας.

Επίσης, δηλώνω ότι δεν αισθάνομαι καλά όταν κυκλοφορώ στον δρόμο και βλέπω την επιθετική ματιά, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας που έχει καταληφθεί από μετανάστες και να φοβίζουν κυρίως το θηλυκό στοιχείο. Ισονομία σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσω κι αυτόν έτσι όπως πρέπει να αντιμετωπιστεί. Μακριά από μένα αυτές οι λογικές ρατσισμού.

Δεν πήρα καμία μήνυση. Θέλω να γίνει για να αποκαταστήσω την ιδεολογική μου θέση απέναντι στο μεταναστευτικό και θέλω να υπερασπιστώ δικαιώματα που έχουν αυτοί που φιλοξενούν. Δεν μπορεί να είσαι στο σπίτι μου, να σε φιλοξενώ, να σε αγαπάω, να είμαι τρυφερός μαζί σου κι εσύ ντε και καλά να θέλεις να επιβάλεις τη δικιά σου λογική. Αυτό δεν είναι ρατσισμός, αυτό είναι δημοκρατία. Δηλαδή, εγώ δέχτηκα μήνυση για τη γνώμη μου; Αυτό είναι δημοκρατία; Αυτό είναι ρατσισμός».

Γιάννης Ζουγανέλης: «Μου πέταξε ένας μετανάστης τη σαλάτα και μου λέει «χούμους»! Του την έφερα στο κεφάλι»!