«Για 4 μήνες δεν είχα ούτε ένα ευρώ»

Μικρούτσικος

«Δεν είχα από πουθενά να δανειστώ»

Ο Στέργιος Μικρούτσικος μίλησε στο Πρώτο Θέμα και τον Γιάννη Βίτσα και αποκάλυψε πως υπήρχε μία περίοδος τεσσάρων ολόκληρων μηνών που δεν είχε στην τσέπη του ούτε ένα ευρώ.

mikroutsikosstergiosΠοιο είναι το πιο οριακό σημείο που βίωσες;

Για ένα τετράμηνο ήμουν με μηδέν ευρώ. Δεν είχα από πουθενά να δανειστώ. Είμαι περήφανος άνθρωπος. Οι δύο – τρεις που τότε μπορούσαν να με βοηθήσουν δεν ήταν εφικτό να το κάνουν τότε λόγω δυσκολιών.

Πως ήταν εκείνη η περίοδος;

Είχα νεύρα. Θύμωνα που βρισκόμουν σε αυτήν την κατάσταση, αλλά προσπάθησαν να επιδείξω ψυχραιμία. Έλεγα «θα περάσει» και όντως πέρασε.

Έχεις συμμετάσχει σε διάφορα τηλεοπτικά projects. Θέλεις να επιστρέψεις στην τηλεόραση;

Δεν ξέρω αν θέλω πραγματικά. Υπάρχουν στιγμές που το επιθυμώ και με φίλους λέμε να στήσουμε κάποιο project και άλλες αρνούμαι. Η σημερινή τηλεόραση μου δημιουργεί απέχθεια. Επί τέσσερα χρόνια δεν έβλεπα καθόλου. Φέτος έβαλα αποκωδικοποιητή και βλέποντας επί έναν μήνα καθημερινά έπαθα σοκ.

Από τι;

Από τους ανθρώπους που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην τηλεόραση.

Θεωρείς ότι είναι διαφορετικό το επίπεδο των ανθρώπων και των προγραμμάτων;

Το επίπεδο στην ιδιωτική τηλεόραση ουδέποτε ήταν υψηλό, απλώς υπήρχαν τέσσερις- πέντε εξαιρέσεις, οι οποίες δεν είχαν να κάνουν μόνο με τον παρουσιαστή, αλλά και με τον κόσμο που τον πλαισίωνε. Πέραν της φτώχειας που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην τηλεόραση, το 99% των ανθρώπων που είναι μπροστά έχουν χαμηλότατο επίπεδο μόρφωσης, τηλεοπτικής ικανότητας και IQ. Βγάζουν φόβο και δουλοπρέπεια. Δεν έχουν τίποτα το ηγετικό και το αυτόνομο.