Ελένη Μενεγάκη: Πώς πήρε την πρώτη της δουλειά στην ιδιωτική τηλεόραση;

Η παρουσιάστρια θυμήθηκε τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα...

Για το ξεκίνημα της στο MEGA μίλησε με αφορμή τα 25 χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης η Ελένη Μενεγάκη. Το 1992 έκανε το πρώτο της δοκιμαστικό για την εκπομπή «Κοκτέιλ» που μπορεί να μην είπε όλα όσα ήθελαν οι υπεύθυνοι του καναλιού, αλλά τα κατάφερε περίφημα.

«Όταν με στείλαν από το πρακτορείο, ψάχναν μια κοπέλα, πολλές μπορεί να ψάχναν. Τώρα για το συγκεκριμένο που είχα πάει εγώ. Έχετε κολλήσει όλοι με τον Τροχό της Τύχης, εγώ ποτέ δεν είχα δουλέψει στον Τροχό Μέχρι και οι συνεργάτες μου μπερδεύονται. Ποτέ δεν είχα δουλέψει σε τηλεπαιχνίδι στον ΑΝΤ1. Η πρώτη μου δουλειά στην τηλεόραση, ψάχναν κόσμο για το «Κοκτέιλ», μια πρωινή μαγνητοσκοπημένη εκπομπή στο MEGA channel. Έφευγε η Δήμητρα Παπαδήμα και ψάχναν να βρουν στη θέση της μια άλλη κοπέλα. Υπήρχε ο Ιάσωνας Τριανταφυλλίδης και ο Νίκος Διαμανταρίδης. Πέρασα από κάστινγκ στο MEGA. Γινόταν χαμός. Όταν μου είπαν για κανάλι από το πρακτορείο, δεν μπορούσε να το χωρέσει το μυαλό μου τι ακριβώς θα είναι αυτό. Πριν με πάρουν στο MEGA εγώ είχα περάσει από κάστινγκ από ένα κανάλι που δεν άνοιξε ποτέ. Είχα πάρει τη δουλεια, δηλαδή ο δρόμος μου εδώ θα με οδηγούσε πάλι στην τηλεόραση. Νομίζω λεγόταν Νέα Τηλεόραση.»

«Θυμάμαι ότι την ημέρα που γινόταν το casting, ήταν ουρές ο κόσμος. Κορίτσια μπορεί και 500. Καμία μας δεν ήξερε ακριβώς τι είναι αυτό που θα γίνει γιατί το συζητάγαμε. Και θυμάμαι ότι είχα ρωτήσει «ποιος θα μας πληρώνει; Θα τον ξέρουμε;». Πήγα στο δοκιμαστικό και μου έδωσαν ένα κείμενο και μου είπαν όπως είναι να το διαβάσω απ’ έξω. «Δεν μπορώ να σας το πω απ’ έξω. Να σας το πω με δικά μου λόγια;» τους είπα και θυμάμαι ότι είχα το δοκιμαστικό, τι είπε το στόμα μου δεν ξέρω, μπορεί να έπιασα κι άλλα θέματα μέσα και θυμάμαι μου είχε σκάσει κάτι χαμόγελα η Κατραβά! Της λέω «πως τα πήγα; Τα είπα αυτά που έπρεπε να πω;» μου λέει «Δεν έχει σημασία ήσουν πολύ ευχάριστη!»,