Έξαλλη η Σίσσυ Χρηστίδου με τις δηλώσεις του Περικλή Κονδυλάτου για το metoo

Σίσσυ Χρηστίδου

«Τι ερχόμαστε να συγκρίνουμε; Το φλερτ με τον βιασμό; Θα περιμένουμε να γίνει κάποια ανασκεύαση», είπε η Σίσσυ Χρηστίδου.

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» και τον Ιορδάνη Παπακυριακού έδωσε συνέντευξη ο Περικλής Κονδυλάτος. Κάποιες συγκεκριμένες δηλώσεις του όμως, για το metoo, εξόργισαν τη Σίσσυ Χρηστίδου.

«Δεν νομίζω ότι το να βγαίνουν διαρκώς όλοι και να κατηγορούν, ειδικά στον κόσμο του θεάματος, ότι έχουν βιαστεί, ότι θα αλλάξει τίποτα. Μήπως χρειαζόμαστε περισσότερη παιδεία; Έχει γίνει τρομακτικό το σκηνικό. Δεν μπορείς να πεις ότι μια κοπέλα έχει παραπάνω κιλά, body shaming», είπε αρχικά ο Περικλής Κονδυλάτος.

Ο Περικλής Κονδυλάτος συμπλήρωσε: «Δεν μπορείς να σφυρίξεις σε μια κοπέλα στο δρόμο, metoo. Θα χαθεί το φλερτ; Μου φαίνεται ότι έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο Βεβαίως και πρέπει επί τόπου να καταγγέλλονται οι βιασμοί και οι κακοποιητικές συμπεριφορές. Πρέπει να υπάρξει ένα πλαίσιο νόμου που να προστατεύει τους ανθρώπους και να αισθάνονται ασφαλείς ώστε να το καταγγείλουν».

«Διαφωνώ όμως να τα αφήνουμε τα πράγματα να περνάνε και να βγαίνουμε όλοι μαζί μετά από χρόνια. Αν πω ότι ένας άνθρωπος είναι εύσωμος, είναι body shaming. Τι να πω; Ότι είναι αδύνατος; Διαφωνώ με αυτό που έκανε ο Τάσος Ξιαρχό, αλλά τι να κάνω; Να βγω και να πω ότι είναι αλήτης; Θα τον κάνω καλύτερο;», πρόσθεσε επίσης ο Περικλής Κονδυλάτος.

Μετά την προβολή των δηλώσεων, η Σίσσυ Χρηστίδου πήρε το λόγο: «Είπε ότι δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι αν βγει ο καθένας και καταγγέλλει. Όχι, θα αλλάξει κάτι. Έχει αλλάξει ήδη και θα αλλάξει πολύ περισσότερο. Το πότε θα μιλήσει το θύμα είναι δικαίωμά του. Σε κανενός την κρίση δεν υπόκειται να εκφράσει την άποψή του, γιατί το θυμήθηκε τώρα ή τι έχει συμβεί».

Η Σίσσυ Χρηστίδου πρόσθεσε στη συνέχεια: «Το ότι δεν θα αλλάξει κάτι αν βγαίνουν και λένε ότι έχουν βιαστεί, σαν πρόταση, ζητώ συγγνώμη γιατί δεν εκφράζομαι με αυτόν τον τρόπο σε ανθρώπους που φιλοξενούμε στην εκπομπή και προσπαθώ να φερθώ με όλο το σεβασμό σε αυτούς που μας παραχωρούν συνεντεύξεις. Με θυμώνει πάρα πολύ αυτή η αντίληψη, όχι μόνο η διατύπωση, γιατί υπάρχει αυτό, δεν είναι μόνο ο Περικλής, εκπροσωπεί μια μερίδα ανθρώπων που πιστεύει ότι “τι έρχεστε και μας τα ανακατώνετε τώρα; Τι θα αλλάξει;”».

«Προφανώς και δεν θα αλλάξει η πράξη που έχει συμβεί, αλλά αυτοί οι άνθρωποι που το κάνουν “θυσιάζονται” για τα επόμενα κορίτσια και αγόρια, για τα επόμενα θύματα που ίσως βρεθούν σε αυτή τη θέση. Και αν αυτό δεν υπογραμμιστεί τώρα και θαφτεί, πώς θα αλλάξει; Τι έχει να μας προτείνει ο Περικλής; Ας μας κάνει τη δική του πρόταση. Τι ερχόμαστε να συγκρίνουμε; Το φλερτ με τον βιασμό; Θα περιμένουμε να γίνει κάποια ανασκεύαση», είπε κλείνοντας η Σίσσυ Χρηστίδου.