«Είχα πάρει σβάρνα τα τοπικά κανάλια και ραδιόφωνα για να δω πού θα μπορούσα να κάνω εκπομπή»

«Ήμουν από μικρός ψώνιο, δεν είναι τωρινή η κατάσταση»

Ο Μάκης Πουνέντης μίλησε στο περιοδικό People και την Σόνια Καζόνι με αφορμή την πρεμιέρα της εκπομπής «Αυτά είναι» και θυμήθηκε την πρώτη του δουλειά, αλλά και τους Σπιτόγατους με τη Νίκη Κάρτσωνα.

«Θυμάμαι ότι έπαιρνε τότε ο πατέρας μου κάθε Κυριακή το Βήμα κι εγώ με το που το έπιανα στα χέρια μου, έκανα παρουσίαση των ειδήσεων της εφημερίδας! Από το σχολείο ήμουν πολύ κοινωνικός: ήμουν στη θεατρική ομάδα, στη χορωδία του σχολείου, γραμματέας στο 15αμελές. Είχα ανάγκη να ανήκω σε ομάδες και για κάποιο λόγο πάντα έβγαινα μπροστά» θυμάται, ενώ στην ερώτηση «γιατί, λοιπόν, πολυτεχνείο;» η απάντηση έρχεται αυθόρμητα: «Όλο το σόι έχει μια σχέση με την οικοδομή και τους έλειπε ένας πολιτικός μηχανικός. Γι’ αυτό. Ε, βοήθησε και ο πολύ καλός επαγγελματικός προσανατολισμός στα σχολεία για να ακολουθήσουν τα παιδιά το σωστό δρόμο!» λέει γελώντας. «Όταν βγήκαν τα αποτελέσματα στις πανελλήνιες, δεν είχα καν πάει να τα πάρω. Ήταν η εποχή που γεννιόταν η ιδιωτική τηλεόραση και είχα πάρει σβάρνα τα τοπικά κανάλια και ραδιόφωνα για να δω πού θα μπορούσα να κάνω εκπομπή. Ήμουν από μικρός ψώνιο, δεν είναι τωρινή η κατάσταση».

Μιλώντας για την τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση, τη συνεργασία με τη Νίκη Κάρτσωνα, για την οποία είχαν κάνει τότε κοινά εξώφυλλα με πηχυαίους τίτλους «Δεν είμαστε στα μαχαίρια», με αιφνιδιάζει: «Ναι, η τελευταία φορά που έκανα τηλεόραση ήταν με τη Νίκη Κάρτσωνα στους Σπιτόγατους, στον ΑΝΤ1, με τρομερή αποτυχία! Με τη Νίκη εκείνη την περίοδο δεν είχαμε δέσει, έτσι δεν ήταν περίεργο που δεν πήγε καλά. Δεν είχαμε γίνει ομάδα. Μετά, όμως, γίναμε πολύ καλοί φίλοι. Είναι σαν τα ζευγάρια που χωρίζουν και μετά είναι μια χαρά».

Μέσα στην κρίση, υπήρξε στιγμή που φοβήθηκες μήπως μείνεις χωρίς δουλειά;

Όχι. Ξέρω πως αν θέλω να δουλέψω, θα δουλέψω. Και το λέω αυτό σε μια φάση που υπάρχουν τόσοι άνεργοι και αντιλαμβάνομαι το άγχος τους και πόσο δύσκολο είναι να βιώνεις μια τέτοια κατάσταση. Από την άλλη, αν κάποια στιγμή τελειώσουν οι προτάσεις από τα media, δεν θα έχω κανένα πρόβλημα να πάω να δουλέψω σερβιτόρος ή να γυρίσω στην οικοδομή, την πρώτη μου δουλειά. Ως παιδάκι 15 χρόνων με θυμάμαι να κουβαλάω πλακάκια στην οικοδομή. Θα μπορούσα, λοιπόν, να πάω σε ένα καφέ και να σερβίρω και να ξέρεις πως θα γινόμουν και ο καλύτερος στον καφέ, γιατί, αν αποφάσιζα να το κάνω, θα το έκανα με πάθος. Και θα έμπλεκα, βέβαια, και πάλι με το PR και το μάρκετινγκ και θα ήθελα να κάνω δική μου αλυσίδα καφέ!

Διαβάστε ακόμα:

Η πρεμιέρα της Μαρίας Ηλιάκη και του Μάκη Πουνέντη

Ο Μάκης Πουνέντης τα… έσπασε στον ΣΚΑΪ!