6 Hands: Ένα μοναδικό γαστρονομικό event στο abraOvata
Την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στο abraOvata.
Το abraOvata, το ανανεωμένο εστιατόριο της Λίμνης Βουλιαγμένης που έχει κάνει αίσθηση αυτό το καλοκαίρι και έχει καθιερωθεί ως γαστρονομικός προορισμός στα νότια προάστια, φιλοξενεί την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου το 6 Hands, ένα εξαιρετικό, πολυσυλλεκτικό tasting event.
Ο John Σκοτίδας, executive chef του abraOvata, προσκαλεί τους ταλαντούχους ανερχόμενους σεφ Βαγγέλη Δαγδελένη και Ανδριανό Πουλή, για να συνθέσουν μία ανεπανάληπτη γευστική συμφωνία για 6 χέρια. Οι τρεις σεφ, ελληνικής καταγωγής, με πολλά υποσχόμενη πορεία και περγαμηνές στην απαιτητική εστιατορική σκηνή του Λονδίνου, δημιουργούν ένα menu dégustation 10 πιάτων, όπου συνδυάζουν αρμονικά τις ελληνικές γευστικές καταβολές, τα ερεθίσματα από διαφορετικές κουλτούρες φαγητού και τις τεχνικές τους. Εκλεκτές πρώτες ύλες, ιντριγκαδόρικοι συνδυασμοί υλικών και αναπάντεχες ανατροπές γνώριμων γεύσεων συνυπάρχουν δεξιοτεχνικά σε μία γοητευτική, πολυπολιτισμική γευστική εμπειρία.
Στο γαστρονομικό event 6 Hands, τρεις σεφ με ξεχωριστές μαγειρικές προσωπικότητες και κοινή αγάπη για την κορυφαία πρώτη ύλη, την ελληνική παράδοση, τη γευστική εξερεύνηση και τον πειραματισμό, συναντιούνται στο μαγευτικό περιβάλλον του abraOvata, το οποίο με επικεφαλής τον John Σκοτίδα συνεχίζει να προσφέρει αξέχαστες γαστριμαργικές απολαύσεις στο ελληνικό και διεθνές κοινό των food lovers.
Tasting menu 10 πιάτων – Τιμή: 100€
Κρατήσεις: 2108962220 και στο www.abraovata.gr
Βαγγέλης Δαγδελένης
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, και διαθέτει επαγγελματική εμπειρία σε εστιατόρια πάνω από μια δεκαετία. Μεγαλώνοντας σε μια οικογένεια με εξαιρετικές μαγείρισσες όπως η μητέρα και η γιαγιά του, o Βαγγέλης Δαγδελένης ανέπτυξε το πάθος του για τη μαγειρική τέχνη από μικρή ηλικία. Πήρε την απόφαση να μετακομίσει στο Λονδίνο το 2018, όπου τελειοποίησε τις δεξιότητές του σε κουζίνες με αστέρια Michelin. Με την έναρξη της πανδημίας γύρισε στην Αθήνα και παρουσίασε τη μαγειρική φιλοσοφία του ως head chef στο Okio, κερδίζοντας μία πολυπόθητη θέση στον Guide Michelin. Επιστρέφοντας στο Λονδίνο ως head chef στο Orasay, εμπνέεται από τη δημιουργική ενέργεια της πόλης και δημιουργεί εξαιρετικά πιάτα χρησιμοποιώντας αυστηρά επιλεγμένα τοπικά υλικά. Με μια βαθιά ριζωμένη σύνδεση με την ελληνική του κληρονομιά, η προσέγγιση του Βαγγέλη στη μαγειρική χαρακτηρίζεται από τη χρήση των ποιοτικότερων πρώτων υλών. Η μαγειρική του φιλοσοφία συνδυάζει την παράδοση και την καινοτομία, σε πιάτα που αναδεικνύουν τον μαεστρικό του χειρισμό των γεύσεων και των τεχνικών.
Ανδριανός Πουλής
Mε ελληνική ανατροφή και κοσμοπολίτικες επιρροές, ο Ανδριανός Πουλής συνδυάζει αβίαστα την πλούσια ποικιλία της μεσογειακής και παγκόσμιας κουζίνας. Το γαστρονομικό του ταξίδι έχει σημαδευτεί από τον καίριο ρόλο του ως sous chef στο φημισμένο, βραβευμένο με αστέρι Michelin Cornerstone στο Hackney του Λονδίνου, όπου τελειοποίησε την τέχνη του. Μέσα από την επαγγελματική εμπειρία σε fine dining αλλά και casual εστιατόρια, έχει ακονίσει τον επιλεκτικό ουρανίσκο του και έχει εμβαθύνει στη μελέτη των μαγειρικών τεχνών. Το 2020 αναδείχθηκε νικητής στον περίβλεπτο διαγωνισμό Lumina Lamb Challenge, παρουσιάζοντας την αγάπη του για τις εποχιακές πρώτες ύλες και τις τροφές που συλλέγονται απευθείας από τη φύση, τη βαθιά γνώση των προϊόντων και τον βαθύ σεβασμό για το terroir.
John Σκοτίδας
Με πολυεθνική καταγωγή και γευστικές επιρροές, ο John Σκοτίδας σπούδασε μαγειρική και αρχικά εργάστηκε σε κουζίνες εστιατορίων. Αποφάσισε να εγκατασταθεί στο Λονδίνο, όπου αναδείχθηκε σε πρεσβευτή της ελληνικής κουζίνας στη βρετανική πρωτεύουσα ως executive chef στα ξακουστά Mazi και Suzi Tros. Είναι συνδημιουργός του project Eggrun και συνεχίζει να συστήνει και να εξελίσσει την ελληνική γευστική παράδοση ως executive chef στο εστιατόριο Hovarda στο Soho. Στο abraOvata, o John Σκοτίδας έκανε το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του στην αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή, δημιουργώντας ένα μενού εμπνευσμένο από τους τόπους καταγωγής και τις γευστικές μνήμες του, με ισορροπημένους συνδυασμούς της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με λατινοαμερικάνικες και ασιατικές νότες και υφές, για το οποίο απέσπασε υπερθετικά σχόλια από τους κριτικούς γεύσης.