Η πρώτη κίνηση του νέου ΕΣΡ – Ποιοι μένουν χωρίς άδεια

Δύο ημέρες μετά την ορκωμοσία και τα νέα μέλη του ΕΣΡ έχουν έρθει αντιμέτωπα με πολλά προβλήματα για την ομαλή λειτουργία της ανεξάρτητης Αρχής.

Παρά τις πιέσεις των προηγούμενων μελών του ΕΣΡ στις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών αλλά και την επαγγελματική ευσυνειδησία και αγώνα των εργαζομένων του υπάρχουν αρκετές τεχνικές ελλείψεις που δυσχεραίνουν το έργο της Αρχής. Τα προβλήματα αυτά τέθηκαν εκ νέου τόσο από τους απερχόμενους όσο και από τα νέα μέλη προκειμένου το ΕΣΡ να αναλάβει το ρόλο που επιβάλλεται να έχει και ο οποίος αποσαφηνίστηκε -έστω και εμμέσως- μέσα και από την τελευταία απόφαση του ΣτΕ που κρίθηκε ως το μόνο αρμόδιο για να αποφασίζει ό,τι συμβαίνει στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Στην ορκωμοσία λοιπόν δόθηκαν για ακόμα μία φορά από την πολιτική ηγεσία υποσχέσεις πως θα παρέχουν τα απαιτούμενα και απαραίτητα, ενώ όμως τονίστηκε ξανά ότι πρωταρχικός ρόλος τους είναι η διενέργεια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Σύμφωνα λοιπόν με κυβερνητικούς αξιωματούχους τους επόμενους μήνες και μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός από το ΕΣΡ θα έχουν αποκατασταθεί αρκετά από τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αρχή.

Φαίνεται όμως ότι ορισμένα από τα μέλη του ΕΣΡ που γνωρίζουν από «πολιτικές υποσχέσεις» αλλά και την κωλυσιεργία του «κρατικού μηχανισμού» σκοπεύουν να πιέσουν για να γίνουν πράξη οι «υποσχέσεις» ώστε να είναι σίγουροι πως όταν δοθούν οι νέες άδειες θα μπορούν στη συνέχεια να ασκήσουν το ρόλο τους που δεν είναι μόνο η διαδικασία της αδειοδότησης.

Έτσι λοιπόν έχοντας τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας ότι θα τους παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια, η πρώτη κίνηση που επιβάλλεται να κάνει το νέο ΕΣΡ είναι να προχωρήσει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Διαβάστε περισσότερα στο blog του Γρηγόρη Μελά στο NewsIT