‘Εκρυθμη η κατάσταση στο Alter…

Διαβάστε τις εξελίξεις για το Alter.

Μεγάλη Δευτέρα σήμερα, κυριολεκτικά και… εντελώς ουσιαστικά για όλους τους εργαζόμενους του Alter! Βλέπετε, μέσα στην μέρα αναμένεται να μάθουμε το τι ακριβώς τελικά θα συμβεί με την τύχη του καναλιού. Και το ερώτημα που ταλανίζει όλους, είναι το εξής : «Θα μπει τελικά λουκέτο ή το κανάλι θα τα καταφέρει και θα ξεπεράσει τις Συμπληγάδες και θα συνεχίσει την τηλεοπτική του πορεία ;»

Γιατί μπορεί τα… τραύματα να είναι σοβαρά και οι… πληγές μπορεί να είναι μεγάλες και βαθιές ,όμως, αυτό που έχει σημασία πρωτίστως για τους 700 εργαζόμενους, αλλά και για όλους τους ανθρώπους των ΜΜΕ, είναι να μην ζήσουμε ακόμα ένα λουκέτο και άρα ακόμα ένα μεγάλο χτύπημα για την δημοσιογραφία και την πολυφωνία.

Σήμερα ,λοιπόν, απ ΄ότι έχει μαθευτεί θα γινόταν το μεσημέρι ένα κρίσιμο ραντεβού της διοίκησης με μεγάλο τραπεζικό οργανισμό και από αυτό θα κρινόταν ουσιαστικά η τύχη του καναλιού.

Ραντεβού το οποίο έγινε, κράτησε περίπου μια ώρα και λέγεται ότι ο κ. Κουρής προσέφερε την εγγύηση ενός μεγάλου ακινήτου ιδιοκτήσίας του προκειμένου να κααβληθεί άμεσα το ποσό για τη μισθοδοσία. Η τράπεζα από τη μεριά της επιφυλάχτηκε να απαντήσει αρκετές εβδομάδες μετά το Πάσχα, γεγονός που οδηγεί σε νέο αδιέξοδο. Απ ΄ότι μαθαίνω δε, η κατάσταση στο κανάλι – από την πλευρά των τεχνικών περισσότερο – είναι έκρυθμη και η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι. Όλοι έχουν πάρει θέσεις… μάχης και ανάλογα με τα αποτελέσματα σχεδιάζουν  να αντιδράσουν.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι πριν από λίγες ώρες, βρέθηκε στο κανάλι δικηγόρος, ο οποίος στην κεντρική αίθουσα των γενικών συνελεύσεων του σταθμού μίλησε διεξοδικά με κάποιους από τους τεχνικούς, προκειμένου να τους ενημερώσει σε σχέση με την επίσχεση εργασίας που ετοιμάζονται να ξανά κάνουν (σε περίπτωση που το σχέδιο διάσωσης ναυαγήσει…)  και το πως ακριβώς πρέπει να κινηθούν.

 Η διοίκηση είχε δεσμευτεί, πως μέχρι την 21η Απριλίου θα κατέβαλε 2 1/5 μισθούς στους εργαζόμενους (στους οποίους χρωστά συνολικά τέσσερις μισθούς…) και φυσικά το δώρο Πάσχα. Ετσι, αν δεν τηρηθούν και πάλι αυτές οι δεσμεύσεις, οι τεχνικοί θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας από την επόμενη κιόλας μέρα.

Μάλιστα, αν δεν καταβληθεί το δώρο Πάσχα θα ισχύσει η διαδικασία του αυτοφώρου για τον υπεύθυνο κατά τον νόμο, ο οποίος στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο κύριος Κοσμόπουλος !

Νάνσυ Νικολαϊδου