X Factor: Κέρδισε το στοίχημα της τηλεθέασης ο ΣΚΑΪ

Τι έδειξαν οι μετρήσεις για τις πρώτες auditions;

Με μια εντυπωσιακή και ωραιότερη από ποτέ Ευαγγελία Αραβανή έγινε η τηλεοπτική πρεμιέρα του X Factor στον ΣΚΑΪ, το βράδυ της Δευτέρας. Το θερμόμετρο ανέβηκε αμέσως και το ίδιο συνέβη και με την τηλεθέαση του καναλιού. Ο φόβος που οι περισσότεροι είχαμε στην αρχή, ότι ίσως ο σταθμός του Φαλήρου -λόγω απειρίας στα show- δεν καταφέρει να βγάλει στον αέρα ένα εντυπωσιακό X Factor, ανάλογο της φήμης του, διαλύθηκε από το πρώτο δευτερόλεπτο. Ο ΣΚΑΪ πήγε το show ένα βήμα παραπέρα από εκεί που το είχε αφήσει ο ΑΝΤ1 και παρουσίασε ένα άρτιο οπτικοακουστικό αποτέλεσμα. Βέβαια, για την ώρα βλέπουμε μόνο τις μαγνητοσκοπημένες auditions και όχι τα live, αλλά η καλή μέρα…

Ταλέντα γέμισαν την αίθουσα των ακροάσεων, ευτυχώς τα περισσότερα με ωραίες φωνές. Όσον αφορά στα πρόσωπα της κριτικής επιτροπής, ο Θοδωρής Μαραντίνης έκανε την έκπληξη και έκλεψε τις εντυπώσεις τόσο με την ετυμολογία όσο και με το χιούμορ του. Η Τάμτα εντυπωσίασε με τον δυναμισμό της αλλά και τις αλλαγές στην εμφάνισή της, ενώ η Πέγκυ Ζήνα φαίνεται πως προσπαθεί να βρει τον χώρο της μέσα στο show. Όσοι περίμεναν να δουν τον Γιώργο Θεοφάνους …από τα παλιά, μάλλον απογοητεύτηκαν. Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης επέλεξε πιο ήπιες διαδρομές κριτικής αυτή τη φορά.

Στα πλην του πρώτου επεισοδίου θα λέγαμε πως ήταν η αργή ροή που σε κάποια σημεία έκανε τον τηλεθεατή να φλερτάρει με το τηλεκοντρόλ. Καλό θα είναι στον ΣΚΑΪ να θυμούνται πως δεν πρόκειται για ντοκιμαντέρ, αλλά για νεανικό πρόγραμμα που θέλει γρήγορο ρυθμό.

Όσο αφορά την τηλεθέαση, στο γενικό σύνολο το X Factor σημείωσε μέσο όρο 19,2%, ενώ έφτασε σε τέταρτο μέχρι και το 21,9%. Στο δυναμικό κοινό, το show συγκέντρωσε το 22,7% των τηλεθεατών και κατάφερε να αγγίξει ακόμα και το 25,6%! Την ώρα προβολής της εκπομπής, ο ΣΚΑΪ ήταν πρώτο κανάλι στις ηλικίες 15-44. Άρα, ο σταθμός, τουλάχιστον για το πρώτο επεισόδιο, κέρδισε και με το παραπάνω το στοίχημα.

Δείτε τις μετρήσεις τηλεθέασης αναλυτικά

Γιώργος Σκρομπόλας

*Τα στοιχεία τηλεθέασης αφορούν στη χρονική ζώνη μετάδοσης των προγραμμάτων