Το 8ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας θα μας παρασύρει σε ένα πρωτόγνωρο ταξίδι γεύσης και πολιτισμού

Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας

Γεύσεις που ξυπνούν αναμνήσεις, ήθη κι έθιμα που «ζεσταίνουν» την καρδιά, εικόνες μοσχοβολιστές...

Μετά από 7 συνεχόμενες επιτυχημένες διοργανώσεις δεν είναι απλά ένας θεσμός για την Κρήτη, είναι ένα αντάμωμα γεύσης και πολιτισμού χωρίς σύνορα, βασισμένο στη συλλογικότητα και την ανιδιοτελή προσφορά πολλών ανθρώπων, με στόχο την ανάδειξη και προβολή των εξαιρετικών τοπικών προϊόντων, σπάνιων συνταγών της παραδοσιακής Κρητικής κουζίνας και των λαογραφικών εθίμων που τις συνοδεύουν.

Το «8ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας» έρχεται την Κυριακή 29 Μαρτίου 2020, αυτή τη φορά στο κέντρο πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων »ΟΙ ΚΟΥΡΗΤΕΣ».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, σε σχετική του ανακοίνωση αναφέρει:

Καλούμε όλους τους συλλόγους της Κρήτης, να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι 29 Φεβρουαρίου και να παρουσιάσουν αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές με αγνά τοπικά προϊόντα.
Η συμμετοχή σας στο Φεστιβάλ, στηρίζει και ενισχύει την κοινή προσπάθεια για την ανάδειξη και προβολή της αυθεντικής κρητικής κουζίνας και των εξαιρετικών τοπικών προϊόν των.
Τα βασικά στοιχεία της εκδήλωσης είναι:
-Η συμμετοχή συλλόγων από όλη την Κρήτη με αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές και αγνά τοπικά προϊόντα, αλλά και η συμμετοχή συλλόγων του εσωτερικού ή του εξωτερικού που έχουν τους ίδιους σκοπούς.
-Η ανάδειξη της κοινωνικής ευθύνης του ΦΕ.Κ.Κ. με τη συμμετοχή στην εκδήλωση και τη στήριξη, κάθε φορά, ενός σημαντικού κοινωνικού φορέα της Κρήτης.
-Η μεταλαμπάδευση των αξιών των ηθών και των εθίμων της Κρήτης στη νέα γενιά με τη συμμετοχή ενός ή περισσοτέρων σχολείων στην εκδήλωση.
-Η συνεργασία με συλλόγους, ομάδες και δίκτυα παραγωγών της τροφής για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων.
-Η συνεργασία με καταξιωμένους επιστήμονες και επαγγελματίες, οι οποίοι κρίνουν και αξιολογούν τις συνταγές και γενικότερα τις συμμετοχές.
Χίλια καλώς να σμίξουμε.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Λένα Ηγουμενάκη, στοιχεία Επικοινωνίας: τηλέφωνο 6908863716, email: cretancuisinefestival@gmail.com