Θέμος Αναστασιάδης: Η ταφή στη Μάνη, δίπλα στο απέραντο γαλάζιο… «Για να πετάμε πάντα μαζί…»

Θέμος Αναστασιάδης

Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός από τα πρόσωπα της οικογένειάς του, στη γη που αγάπησε...

Ο Θέμος Αναστασιάδης έφυγε πρόωρα από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς του ανθρώπους. Η οικογένειά του ήταν τα πάντα για εκείνον και μαζί τους περνούσε όλα τα καλοκαίρια σε μια πανέμορφη γωνιά της Ελλάδας. Τα τελευταία 15 χρόνια, με το σκάφος του επισκεπτόταν τις ακτές της Ανατολικής Μάνης, αυτό ήταν το ησυχαστήριό του. Επιθυμία του ίδιου… να ταφεί σε αυτή τη γη.

Ένα από τα αγαπημένα ψαροχώρια του δημοσιογράφου ήταν ο Κότρωνας, όπου έδενε το σκάφος του στο λιμανάκι για να περάσει μερικές ανέμελες μέρες κάθε καλοκαίρι. Γι’ αυτό τον λόγο και η οικογένειά του ζήτησε αντί στεφάνων, όσοι επιθυμούν, να ενισχύσουν το έργο του πνευματικού κέντρου στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους. Ωστόσο, η ταφή δεν έγινε εδώ, όπως είχε αρχικά ακουστεί, αλλά σε ένα άλλο πανέμορφο χωριό της Μάνης.

Σε ένα μικρό παραθαλάσσιο κοιμητήριο, δίπλα στο απέραντο γαλάζιο, ένα χιλιόμετρο έξω από τον Γερολιμένα, αναπαύεται από το μεσημέρι της Δευτέρας ο Θέμος Αναστασιάδης. Η ταφή έγινε σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο δίχως καμία δημοσιότητα, όπως ήταν και η επιθυμία της οικογένειας. «Για να πετάμε πάντα μαζί…» είναι τα συγκινητικά λόγια που τον συνοδεύουν στο κατευόδιο.

Δείτε όσα μετέδωσε στην εκπομπή «Μαζί σου» η Γεωργία Γαραντζιώτη:

«Λύγισε» η Τατιάνα Στεφανίδου για την οικογένεια του Θέμου Αναστασιάδη