Η Τατιάνα Στεφανίδου μιλά για τα όσα έγιναν χθες βράδυ μετά την εκπομπή της

Τατιάνα Στεφανίδου

Το αυτόφωρο, τα περιπολικά και η μήνυση του υπόδικου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού.

Η Τατιάνα Στεφανίδου μίλησε περί δύναμης και ψευτομαγκιάς στην έναρξη της εκπομπής Tatiana Live, λίγα 24ωρα μετά την βίαιη εισβολή μελών της Χρυσής Αυγής σε δημοτικό σχολείο στο Πέραμα, αλλά και τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου κατά της Τατιάνας Στεφανιδου που κατέθεσε ο υπόδικος βουλευτής της Χρυσής Αυγής και πρωταγωνιστής της εισβολής στο Α Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, Γιάννης Λαγός. Στην συνέχεια ασχολήθηκε διεξοδικά με το θέμα αναφέροντας τα όσα έγιναν χθες βράδυ μετά την εκπομπή της, τη στοχοποίηση από την Χρυσή Αυγή, αλλά και με τον δικηγόρο κ. Δημητρακόπουλο να μιλά για το αυτόφωρο.

«Η αλήθεια είναι ότι προσπαθούσα να καταλάβω για ποιο λόγο έχει κατατεθεί μήνυση. Γιατί μήνυση για να κατατεθεί θα πρέπει ή να έχεις εξυβρίσει κάποιον ή να τον έχεις συκοφαντήσει. Αν έχεις μεταδώσει πραγματικά περιστατικά… δεν μπορούσα να καταλάβω τι μήνυση ήταν αυτή. Πληροφορήθηκα στη συνέχεια ότι κατέφθασε στο κανάλι μας περιπολικό της αστυνομίας και μάλιστα έμεινε εδώ μέχρι τις 12 το βράδυ. Ενώ πληροφορήθηκα ότι βρισκόταν και περιπολικό της ελληνικής αστυνομίας έξω από το σπίτι μου. Και μάλιστα αναρωτιόμουν που ήταν όλη αυτή η αστυνομική δύναμη να επέμβει όταν ο κ. Λαγός και οι σύντροφοι του μπούκαραν στο ελληνικό σχολείο στο Πέραμα.»

Η μήνυση και όσα είπε ο ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος για το αυτόφωρο

«Υπάρχει μια εξέλιξη καθώς προσπαθούμε να δούμε τι μήνυση είναι αυτή που κατέθεσε ο κ. Λαγός. Είναι ποινική δίωξη κατά της δημοσιογραφίας; Είναι ποινικό αδίκημα η δημοσιογραφία; Το ρεπορτάζ; Έχει διαβιβαστεί στην εισαγγελία η δικογραφία και πληροφορούμαι ότι θα γίνει εισαγγελική έρευνα. Θέλω να σας πω ότι λυσσαλέα το site της Χρυσής Αυγής και η Χρυσή Αυγή ως κόμμα που με έχει πλήρως στοχοποιήσει και δεν είναι τωρινό αυτό, έχω ξαναδεχτεί πολλές επιθέσεις, έγραφε «Γιατί δεν την συλλαμβάνεται; Παραβιάζετε το αυτόφωρο, όχι δεν λήγει στις δώδεκα» ανέφερε η Τατιάνα Στεφανίδου ενώ στην συνέχεια ο ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος αναφέρθηκε στην υπόθεση του αυτόφωρου ξεκαθαρίζοντας:

«Το πρώτο που θα πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος για να το πούμε απλά, είναι ότι ένας δημοσιογράφος της τηλεόρασης ή του ραδιοφώνου, όταν καθ’ υπόθεση εργασίας μπορεί να προσβάλει την τιμή και την υπόληψη ενός πολίτη αυτής της χώρας, το αδίκημα το οποίο τελείται καθ’ υπόθεση εργασίας, δεν είναι δια του Τύπου. Αλλά ακόμα κι αν το αδίκημα είχε τελεστεί από μία εφημερίδα, δεν είναι αυτόφωρα διαρκείας. Και δια του Τύπου η διάρκεια τους είναι 24 ώρες που μπορεί να υπάρξει μέχρι 48 ώρες πλην ένα λεπτό. Δηλαδή οι δημοσιογράφοι στις εφημερίδες έχουν το ίδιο αυτόφωρο που έχουν όλοι οι Έλληνες. Αν η εκπομπή τελείωσε η δικιά σας στις 17:00 το απόγεμα, το αυτόφωρο τελειώνει την επόμενη ημέρα στις 00:00 το βράδυ.»