Τατιάνα Στεφανίδου: «Η δύναμη είναι στην ψυχή και στο μυαλό, δεν είναι στο σωματικό εκτόπισμα»

Τατιάνα Στεφανίδου

Όσα είπε η Τατιάνα Στεφανίδου στην έναρξη της εκπομπής Τατιάνα Live για την μήνυση που κατέθεσε ο υπόδικος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός εναντίον της.

Η Τατιάνα Στεφανίδου μίλησε περί δύναμης και ψευτομαγκιάς στην έναρξη της εκπομπής Tatiana Live, λίγα 24ωρα μετά την βίαιη εισβολή μελών της Χρυσής Αυγής σε δημοτικό σχολείο στο Πέραμα, αλλά και τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου κατά της Τατιάνας Στεφανιδου που κατέθεσε ο υπόδικος βουλευτής της Χρυσής Αυγής και πρωταγωνιστής της εισβολής στο Α Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, Γιάννης Λαγός.

Περί δύναμης και ψευτομαγκιάς…
[dfp_ads id=236982]

«Είστε καλά δυνατοί; Γιατί η δύναμη είναι στην ψυχή και στο μυαλό. Δεν είναι στο σωματικό εκτόπισμα. Δύναμη μπορεί να έχει ένας άντρας, μια γυναίκα, ένα παιδί. Ένα αθώο παιδί μπορεί να έχει ψυχή λιονταριού. Αυτή είναι η πραγματική δύναμη. Κι αυτή είναι και η πραγματική μαγκιά με την καλή της έννοια. Δύναμη δεν είναι να τα βάζεις με τους αδύναμους. Δύναμη δεν είναι να τα βάζεις με απροστάτευτα παιδιά διωκόμενα από τον πόλεμο. Δύναμη δεν είναι να τα βάζεις με τους κατατρεγμένους. Δύναμη είναι να τα βάζεις με τους δυνατούς. Το άλλο δεν λέγεται μαγκιά. Λέγεται ψευτομαγκιά. Αυτά έχω να πω γενικώς. Αυτή φίλοι μου ήταν μια γενική τοποθέτηση για τη δύναμη. Σήμερα είπα, Παρασκευή να ξεκινήσουμε με αυτά» ήταν τα λόγια της Τατιάνας Στεφανίδου στην έναρξη της εκπομπής το μεσημέρι της Παρασκευής.

Όσα είπε η Τατιάνα Στεφανίδου στην έναρξη της εκπομπής για την μήνυση του κ. Λαγού και τα επεισόδια στο σχολείο του Περάματος.

Στην συνέχεια, η Τατιάνα Στεφανίδου παρουσιάζοντας τα θέματα της εκπομπής δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην υπόθεση που εκτυλίσσεται με την μήνυση του Γιάννη Λαγού στο πρόσωπο της…

«Χθες πληροφορήθηκα κάποια στιγμή ότι ο κ. Λαγός κατέθεσε εναντίον μου μήνυση για την προχθεσινή εκπομπή που έκανα, με αφορμή τα επεισόδια σε σχολείο του Περάματος, στηλιτεύοντας την εισβολή των Χρυσαυγιτών και την προσπάθεια εισβολής στο σχολείο. Γεγονότα που κατέγραψε ο αδιάψευστος μάρτυρας, η κάμερα. Όχι μία. Πολλές! Τα όσα εκτυλίχθηκαν στη συνέχεια θα σας τα αναφέρω με λεπτομέρεια. Ένα θέλω να σας πω, ότι πρόκειται για μια προσπάθεια εκφοβισμού, και δεν φοβόμαστε εμείς οι δημοσιογράφοι. Πρόκειται για μια προσπάθεια φίμωσης και δεν πρόκειται να σταματήσουμε να στηλιτεύουμε την βία και τέτοιες συμπεριφορές. Και χαίρομαι που τη μήνυση αυτή και την προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού του Τύπου από τη Χρυσή Αυγή καταδίκασε το σύνολο του πολιτικού κόσμου.

Βγήκαν όπως θα δούμε στη συνέχεια ανακοινώσεις από όλα τα κόμματα, σκληρές ανακοινώσεις, καταδικαστικές. Τόσο για τα θλιβερά επεισόδια για στο σχολείο του Περάματος, όσο και για τα όσα προσπάθησαν κάποιοι να προκαλέσουν χθες το βράδυ. Διότι θέλω να σας πω το εξής: κάνοντας ρεπορτάζ στην προσπάθεια μπούκας των χρυσαυγιτών στο Πέραμα, είδαμε ελάχιστη, ανεπαρκέστατη αστυνομική δύναμη εκεί για να προστατεύσει το σχολείο. Αντίθετα, δύο περιπολικά. Ένα έξω από το Epsilon, ένα έξω από το σπίτι μου για πολλές ώρες, δύναμη της ελληνικής αστυνομίας, έσπευσε να συλλάβει εμένα επειδή μετέδωσα και σχολίασα τα γεγονότα.»