Συγκέντρωση φαρμάκων από το ΣΚΑΪ για όσους έχουν ανάγκη

Θετική είναι η ανταπόκριση του κόσμου στην κίνηση του ΣΚΑΪ για τη συγκέντρωση φαρμάκων και ιατρικού υλικού με σκοπό να τα διαθέσει σε όσους τα έχουν ανάγκη, όπως ανασφάλιστους και άπορους.

Έως τώρα, συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 100.000 ωφέλιμα φάρμακα και ιατρικό υλικό από τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΣΚΑΙ και της προσπάθειας «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία» με στόχο την ενίσχυση του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η προσπάθεια ξεκίνησε το Σάββατο 16 Ιουνίου και πραγματοποιείται κάθε Σάββατο σε τρεις δήμους της Αττικής.

Συγκεντρώθηκαν χιλιάδες φάρμακα και μεταφέρθηκαν με τη βοήθεια των Δήμων και εθελοντών στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που ίδρυσαν η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Οι δήμοι που μέχρι σήμερα έχουν γίνει οι δράσεις και η κατηγοριοποίηση των φαρμάκων είναι : Αμαρουσίου, Φιλοθέης-Ψυχικού, Καλλιθέας, Γλυφάδας, Ηλιούπολης, Ίλιου, Π. Φαλήρου, Χαλανδρίου, Βριλλησίων, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Αχαρνών, Παλλήνης-Γέρακα, Ν.Ηρακλείου, Δάφνης-Υμηττού, Περιστερίου, Βύρωνα, Κηφισιάς.

Στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής έγινε η διαλογή βάσει ημερομηνίας λήξεως και στη συνέχεια η αλφαβητική κατανομή και κατηγοριοποίηση των φαρμάκων σύμφωνα με τη δραστική τους ουσία.

Κάποια από τα φάρμακα που συγκεντρώθηκαν έχουν υψηλό κόστος και χρησιμοποιούνται για χρόνια νοσήματα ασθενών με καρκίνο , χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, αυτοάνοσα νοσήματα (χρόνιες ρευματοπάθειες κ.α), ηπατίτιδες , σακχαρώδη διαβήτη, μεταβολικά νοσήματα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, πρόκειται για χάπια ή ενέσεις που ξεπερνούν και τα 2000 ευρώ και αποτελούν ζωτικής ανάγκης θεραπεία για πολλούς ανασφάλιστους.

Επίσης, μαζεύτηκαν περίπου 100 εμβόλια που θα χρησιμοποιηθούν στην εκστρατεία παιδικού εμβολιασμού που θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο.

Τέλος, στη διάθεση ανασφάλιστων πολιτών υπάρχει ένας τεράστιος εξοπλισμός με επιθέματα, επιδέσμους και λοιπό υγειονομικό υλικό, ειδικά συμπληρώματα διατροφής για καταστάσεις σίτισης ασθενών με ιδιαίτερες ανάγκες καθώς και βακτηρίες.

Όσοι μπορείτε να βοηθήσετε να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια, το Σάββατο 4 Αυγούστου από τις 9 το πρωί η ομάδα του ΣΚΑΪ θα συγκεντρώνει φάρμακα και υγειονομικό υλικό:

-Στη Ραφήνα, στην κεντρική πλατεία Ραφήνας

-Στο Μαρκόπουλο, στην κεντρική πλατεία, στην είσοδο του Δημαρχείου

-Στα Καλύβια, στην είσοδο του Δημαρχείου

Γρηγόρης Μελάς

Δείτε ένα ξεχασμένο βίντεο: Ο ναζιστικός χαιρετισμός της ελληνικής ομάδας στην Ολυμπιάδα του Χίτλερ!