Ένα ξεχασμένο βίντεο: Ο ναζιστικός χαιρετισμός της ελληνικής ομάδας στην Ολυμπιάδα του Χίτλερ!

Ήταν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες που καλύφθηκαν τηλεοπτικά - Δείτε την παρέλαση της ελληνικής αποστολής στην Τελετή Έναρξης

Οι Αγώνες της 11ης Ολυμπιάδας το 1936 διοργανώθηκαν στο Βερολίνο από την 1 Αυγούστου έως τις 16 Αυγούστου. Η συμμετοχή 49 εθνών και 3961 αθλητών στην Ολυμπιάδα του Χίτλερ, όπως έχει μείνει στην ιστορία, αποτέλεσε ρεκόρ συμμετοχής εκείνη την εποχή. 

Για πρώτη φορά οργανώθηκε η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ολυμπία και η λαμπαδηδρομία και για πρώτη φορά έγινε μετάδοση των αθλητικών γεγονότων μέσω τηλεόρασης. Μάλιστα, οι αγώνες προβάλονταν σε μεγάλες οθόνες σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Στο βίντεο – ντοκουμέντο με την Τελετή Έναρξης του 1936, στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, οι αποστολές των χωρών απευθύνουν ναζιστικό χαιρετισμό στον Χίτλερ! Πρώτη και καλύτερη, η ελληνική ομάδα!

Δείτε το βίντεο:

Για την ιστορία, οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες των οποίων η μετάδοση έφτασε μέχρι και στα σπίτια τηλεθεατών, ήταν αυτοί του Λονδίνου, το 1948, ενώ οι πρώτοι Ολυμπιακοί που καλύφθηκαν παγκοσμίως τηλεοπτικά ήταν αυτοί της Ρώμης, το 1960.

Γιώργος Σκρομπόλας

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα νέα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες