Σε ποιόν αποφάσισε να κάνει μήνυση η ΕΡΤ ;

Δείτε γιατί

Στις 27 Οκτωβρίου η ΕΡΤ εξέδιδε την ακόλουθη ανακοίνωση, προκειμένου να ξεκαθαρίσει πως δεν θα αφήσει ατιμώρητη την εις βάρος της…πλάκα που είχαν ξεκινήσει διάφορα blogs, παραποιώντας έναν τίτλο (super) του κεντρικού δελτίου ειδήσεων :

«Η ΕΡΤ Α.Ε. θα προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη, ώστε να αποκαλυφθούν και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι αυτής της απάτης σε βάρος των Ελλήνων πολιτών και των εργαζομένων της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, με τη δουλειά των οποίων δεν μπορεί να παίζει κανείς. Εξάλλου, για κάθε κακόπιστο, και αυτό το δελτίο Ειδήσεων έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, στον κεντρικό ιστότοπο της ΕΡΤ www.ert.gr.

Αγωγή και μήνυση θα καταθέσουν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. κ. Λάμπης Ταγματάρχης, ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης κ. Βασίλης Μπίτσης, ο Διευθυντής Ειδήσεων κ. Γιώργος Κογιάννης και η δημοσιογράφος – παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ κυρία Έλλη Στάη».

Ήταν η περίφημη περίπτωση του «χρέους», που γνωστό blog είχε παραποιήσει, χρησιμοποιώντας φράση άλλου περιεχομένου. Τρεις μήνες μετά, η απόφαση για την κατάθεση μήνυσης είναι οριστική.

Κατά τη διάρκεια της τελευτίας συνεδρίασης, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ, συζήτησε και αποφάσισε μεταξύ άλλων:

12. Ενημερώθηκε για τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, για την προβολή μικρού μέρους της ταινίας «Παράδεισος» του σκηνοθέτη Παναγιώτη Φαφούτη, αντί της ταινίας «Παράδεισος στη Δύση» του Κώστα Γαβρά την Παρασκευή 30/12/2011.

13. Ενέκρινε την υποβολή μηνύσεων κατά υπευθύνων και διαχειριστών συγκεκριμένων ιστολογίων (blogs) του διαδικτύου για συκοφαντικές αναρτήσεις εις βάρος της ΕΡΤ.

Διαβάστε ακόμα:

Οργισμένη αντίδραση από την ΕΡΤ

Επιστρέφει η Μπήλιω στη ΝΕΤ ; Ποιοί άλλοι ακολουθούν ;