Οργισμένη αντίδραση από την ΕΡΤ

Διαβάστε τι λένε

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «δεν είναι τυχαίο ότι τα μεγάλα συμφέροντα μας χτυπάνε σε αυτήν την ιδιαίτερη συγκυρία». Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση: «Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ σέβονται και το τελευταίο λεπτό από τα 4,25 ευρώ που πληρώνει το μήνα κάθε νοικοκυριό για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Αντί λοιπόν κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων να σιγήσουν τα ραδιόφωνα και να «πέσει» μαύρο στις οθόνες, αποδέχθηκαν την επιλογή της διοίκησης για εναλλακτικό πρόγραμμα.

Ερωτηματικά προκαλεί λοιπόν η συντονισμένη , όπως όλα δείχνουν αβασάνιστη και αβάσιμη επίθεση για την απαξίωση των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην ΕΡΤ, από συγκεκριμένα εκδοτικά συγκροτήματα. Δημιουργεί επίσης υποψίες η επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής για να εκδηλωθεί η επιχείρηση κατασυκοφάντησης του αγώνα μας, καθώς υπολείπονται μόλις δύο ημέρες για την απομάκρυνση- απόλυση 590 συναδέλφων μας. Είναι τυχαίο άραγε που αυτό συμβαίνει λίγες ώρες μετά την έναρξη της διαδικασίας για την ανανέωση του 50% των συμβάσεων μέσω της απαιτούμενης ΚΥΑ.

Μήπως κάποιοι σκοπίμως επιθυμούν να μην ανανεωθούν εγκαίρως οι συμβάσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη συρρίκνωση και την απαξίωση του ενημερωτικού χαρακτήρα της ΕΡΤ; Και για ποια κλειστή ΕΡΤ μιλάμε;

– Σε απεργία η ΕΡΤ και οι τηλεθεατές είδαν αγώνες champions league και europa league, σε ποδόσφαιρο και μπασκετ.

– Σε απεργία η ΕΡΤ και οι τηλεθεατές συμμετείχαν σε 5 ραδιο-τηλεμαραθώνιους ( ΚΕΘΕΑ, UNICEF, Χαμόγελο του Παιδιού, Γιατροί του Κόσμου) και πολλές άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκπομπές κοινωνικής ευαισθησίας.

– Σε απεργία η ΕΡΤ και τα μουσικά σύνολα της ψυχαγώγησαν δύο χιλιάδες θεατές στο Μέγαρο μουσικής και δεκάδες χιλιάδες τηλεθεατές που τους παρακολούθησαν από τους δέκτες τους.

– Σε απεργία η ΕΡΤ και οι τηλεθεατές ενημερώθηκαν για τα μεγάλα πολιτικά και οικονομικά γεγονότα. Επισημαίνουμε ότι με βάση τη συλλογική σύμβαση της ΕΡΤ με τη ΠΟΣΠΕΡΤ απαιτείται το 20% των εργαζομένων ως προσωπικό ασφαλείας, σε περίπτωση που εκπέμπεται βόμβος στο ραδιόφωνο ή κάρτα στην τηλεόραση. Η Διοίκηση της ΕΡΤ είναι η μόνη αρμόδια να απαντήσει για το ποσοστό των εργαζομένων που απαιτείται ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες ενός εναλλακτικού προγράμματος 24ωρης βάσης.

Όσο για την ακρίβεια των στοιχείων που δημοσιοποιήθηκαν ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στις 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου απεργούσαν μόνο οι δημοσιογράφοι της Αθήνας, που σίγουρα δεν είναι 3.493, όπως αναγράφεται στα σχετικά δημοσιεύματα. Ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζονται τα στοιχεία στις περισσότερες περιπτώσεις υποδεκαπλασιάζει το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία.

Ταυτόχρονα, ευχόμαστε και επιθυμούμε η ΕΔΕ που διατάχθηκε, να οδηγήσει σε χρήσιμα συμπεράσματα και όχι να εξαντληθεί στην ενοχοποίηση των απεργιακών κινητοποιήσεων στη δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Και εν τέλει είναι απορίας άξιο ποιος έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία αυτά χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση από τις οικονομικές υπηρεσίες της ΕΡΤ ώστε να εμφανισθούν στη μισθοδοσία οι κρατήσεις των απεργιών; Τέτοιες πρακτικές δεν μας πτοούν, δεν νοιώθουμε ένοχοι για τις κινητοποιήσεις μας και συνεχίζουμε ενωμένοι».

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί κλείνει η ΕΡΤ ως την Πέμπτη;

Απεργούν αλλά πληρώνονται στην ΕΡΤ