Γιατί κλείνει η ΕΡΤ ως την Πέμπτη ;

Διαβάστε γιατί

Σε διαρκή απεργία η ΕΡΤ, έως και το πρωί της επόμενης Πέμπτης 19 Γενάρη, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ. Η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε λοιπόν απεργίες από σήμερα στις 18.00 ως τις 6 το πρωί της Τρίτης! Κεντρικό αίτημα είναι η ανανέωση των συμβάσεων των 145 δημοσιογράφων που λήγουν την Τρίτη).

Αμέσως μετά και αρχίζει η 48ωρη της ΠΟΕΣΥ σε όλα τα μέσα, οπότε η ΕΡΤ θα ξαναεκπέμψει με ζωντανό πρόγραμμα σχεδόν σε μία εβδομάδα!

H ανακοίνωση αναφέρει:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αντιμέτωπο με την επαπειλούμενη μη ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των δημοσιογράφων, που εργάζονται στην ΕΡΤ, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αποφάσισε την κήρυξη νέας απεργίας από τις 18.00 της Παρασκευής, 13 Ιανουαρίου 2012 έως τις 06.00 π.μ. της Τρίτης, 17 Ιανουαρίου 2012 όλων των δημοσιογράφων, που εργάζονται στην ΕΡΤ.

Το Δ.Σ. απαιτεί την άμεση υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για την ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Δηλώνει δε ότι σε περίπτωση υπογραφής της ΚΥΑ για την ανανέωση των συμβάσεων των συναδέλφων, που εργάζονται με καθεστώς εργασίας ορισμένου χρόνου, η απεργία θα ανασταλεί.

Διαβάστε ακόμα:

Απεργούν αλλά πληρώνονται στην ΕΡΤ!

Η Έλλη Στάη απαντάει αν θα μείνει στην ΕΡΤ ή αν θα πάει στον ALPHA