Πόσο θα κοστίσει η νέα σειρά του Μανούσου Μανουσάκη στην ΕΡΤ;

Η ΕΡΤ επιστρέφει στα ελληνικά σίριαλ. Έδωσε το "πράσινο φως" στο "Ουζερί Τσιτσάνης". Ποιο θα είναι το κόστος για κάθε επεισόδιο;

Μια ιστορική απόφαση που επισφραγίζει την επιστροφή της κρατικής τηλεόρασης στην ελληνική μυθοπλασία έλαβε η διοίκηση της ΕΡΤ. Έπειτα από πέντε χρόνια αποχής από την παραγωγή και την προβολή πρωτότυπων ελληνικών σίριαλ -η τελευταία ήταν το 2008 για τη σειρά Καρυωτάκης- δόθηκε το πράσινο φως για νέες εγχώριες παραγωγές. Αφού πέρασε από τρεις διοικήσεις, επιτροπές σεναρίου και κοστολογίου, το Ουζερί Τσιτσάνης του Μανούσου Μανουσάκη, όπως γράφει η εφημερίδα Real, είναι έτοιμο να …ανοίξει τις πόρτες του.

Οι τελικές διαπραγματεύσεις της διοίκησης με την εταιρεία παραγωγής του σκηνοθέτη, με αντικείμενο τη μείωση του κόστους, ολοκληρώθηκαν, καταλήγοντας το συνολικό κόστος να αγγίζει το 1,1 εκατ. ευρώ. Η σειρά που θα προβληθεί τον Οκτώβριο, θα περιλαμβάνει 14 επεισόδια, κόστους 80,000 ευρώ συν ΦΠΑ ανα επεισόδιο.

Στόχος της διοίκησης της ΕΡΤ είναι μέσα στους επόμενους μήνες να εγκρίνει συνολικά άλλες τέσσερις σειρές που θα επιλεγούν από τη «δεξαμενή» των νέων προτάσεων που κατέθεσαν οι παραγωγοί έως τα τέλη Ιανουαρίου.

Πηγή: Real

Διαβάστε ακόμα:

Η ΕΡΤ δίνει το πράσινο φως για την παραγωγή ελληνικών σειρών!

Μανούσος Μανουσάκης στο zappIT: Η κρατική τηλεόραση είναι η μόνη μας ελπίδα