Η ΕΡΤ δίνει το πράσινο φως για την παραγωγή ελληνικών σειρών!

Αισιόδοξα είναι τα νέα που έμαθα από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, καθώς τις επόμενες μέρες η διοίκηση της ΕΡΤ αναμένεται να εγκρίνει την παραγωγή ελληνικών σειρών.

Και μην αρχίσετε τώρα τα γνωστά… σχόλια, όπως «λεφτά δεν έχουμε και κάνουμε σήριαλ», γιατί τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας, ή, για να το θέσω πιο… σύγχρονα, είμαστε άξιοι της τούρκικης γλώσσας! Με τη μία μετά την άλλη τις ξένες σειρές -και ιδιαίτερα τις τούρκικες!- να εισβάλλουν στο εγχώριο τηλεοπτικό τοπίο, ε.. ναι, χαίρομαι όταν μαθαίνω ότι ετοιμάζονται να γυρίσουν ελληνικές σειρές. Το αν αυτές αξίζουν, το πώς θα πάρουν την έγκριση και πολλά ακόμα ερωτήματα, θα απαντηθούν όταν πρέπει. Προς το παρόν όμως, το ότι η ΕΡΤ αποφάσισε επιτέλους να βγάλει από το ταμείο της κάποια χρήματα που έχει μαζέψει από το ανταποδοτικό τέλος-χαράτσι και να τα διαθέσει για την παραγωγή ελληνικών σειρών, είναι ένα καλό βήμα. Έτσι θα κινηθεί η τηλεοπτική αγορά, θα εργαστούν ηθοποιοί, τεχνικοί και πολλοί ακόμα που αντιμετωπίζουν την οικονομική κρίση όπως όλοι μας. Αυτά για αρχή… και πάμε παρακάτω!

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες, ένα από τα θέματα που πρόκειται να συζητήσει μέσα στις επόμενες συνεδριάσεις του το Διοικητικό Συμβούλιο, είναι η σειρά «Ουζερί Τσιτσάνης» που θα φέρει την υπογραφή του Μανούσου Μανουσάκη. Να αναφέρουμε δε, ότι η συγκεκριμένη πρόταση έχει κατατεθεί στην ΕΡΤ εδώ και ενάμιση χρόνο, όλες οι διοικήσεις της κρατικής τηλεόρασης θεωρούσαν ότι ταιριάζει στο ρόλο της, αλλά τελικά… πήγαινε από τη μία αναβολή στην άλλη. Η σειρά, 14 επεισοδίων, βασίζεται στο βιβλίο «Ουζερί Τσιτσάνης» του Γιώργου Σκαμπαρδώνη, το σενάριο είναι του Βασίλη Σπηλιώπουλου και τη μουσική σε έργα του Βασίλη Τσιτσάνη, θα επιμεληθεί ο Χρήστος Νικολόπουλος. Η σειρά θα μας μεταφέρει στην κατοχική Θεσσαλονίκη, όπου ο Βασίλης Τσιτσάνης, πίσω από την Αγία Σοφία, στην οδό Παύλου Μελά, άνοιξε το θρυλικό «Ουζερί Τσιτσάνης» και στο οποίο έγραψε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, τα διαμάντια της λαϊκής μας μουσικής. Παράλληλα, η ιστορία καταγράφει όσα συνέβαιναν στην κατοχική Θεσσαλονίκη και την εξόντωση της εβραϊκής κοινότητας από τους Ναζί.

Έτσι λοιπόν, τις επόμενες μέρες η διοίκηση της ΕΡΤ αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για τη σειρά και αμέσως μετά ο Μανούσος Μανουσάκης θα αναζητήσει τους ηθοποιούς που θα παίξουν στη σειρά, αφού, σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες, η σειρά πρόκειται να προβληθεί από την ΕΡΤ τον ερχόμενο Οκτώβριο. Περιμένουμε λοιπόν την επίσημη έγκριση της ΕΡΤ, θεωρώντας ότι το «Ουζερί Τσιτσάνης» θα είναι από τις σειρές που ταιριάζουν στο ύφος και στο ρόλο της κρατικής τηλεόρασης.

Γρηγόρης Μελάς

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί η ΕΡΤ έκλεισε την πόρτα στο «Με λένε Βαγγέλη»;