Νανά Καραγιάννη: «Ο πατέρας μου έκρυβε την ύπαρξη μου… Τρομερό!»

«Σκέφτηκα πολύ σοβαρά να βάλω τέλος στη ζωή μου»

Η Νανά Καραγιάννη μιλά για τις αντιξοότητες που πέρασε στο περιοδικό YOU και στον Ανδρέα Θεοδώρου και εκμυστηρεύεται για τη σχέση με τον πατέρα της…

Όταν αισθανόσουν ανεπιθύμητη σκέφτηκες να δώσεις τέλος στη ζωή σου; 
Πάνω στις μεγάλες μου μαυρίλες και ανορεξίες ναι. Βεβαίως. Το σκέφτηκα πολύ σοβαρά, γιατί εγώ είμαι άνθρωπος που σκέφτομαι και κάνω. Κι όταν είσαι σε ένα σημείο όπου δεν υπάρχει λογική όλα σου φαίνονται βουνό. Γιατί είσαι αδύναμος, ψυχολογικά, σωματικά, έχουν χαθεί τα πάντα και οι άνθρωποι είναι φοβισμένοι απέναντι σου. Βασανίζεις όλο τον κόσμο και σκέφτεσαι: «Αν έφευγα από τη μέσα θα ήταν κι εκείνοι καλύτερα!». Ευτυχώς δεν φτάσαμε σε τόσο εξωφρενικά σημεία και γλιτώσαμε.

Τι ήταν αυτό που σε κράτησε να μην αυτοκτονήσεις;
Ότι αγαπώ τη ζωή και ότι καταφέρνω με έναν μαγικό τρόπο να αγαπώ τη χώρα.

Έφτασες κοντά στο θάνατο;
Βεβαίως, ρεαλιστικά και βιολογικά. Για ένα μεγάλο διάστημα ο οργανισμός μου κατέρρεε.

Σου είπαν οι γιατροί ότι πεθαίνεις;
Ναι. Δεν μπορούσαν, άλλωστε να μην μου το πουν. Όμως δεν πίστεψα ποτέ ότι θα πάθω κάτι. Δεν φοβάμαι τον δικό μου θάνατο αλλά των ανθρώπων που αγαπώ.

Η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής σου ποια ήταν;
Στα παιδικά μου χρόνια. Όλη μου η μαυρίλα είναι εκεί.

Μοναχοπαίδι;
Ναι, από αυτόν το γάμο των γονιών μου. Μετά βέβαια, αυτοί προχώρησαν τη ζωή τους.

Σε πλήγωσε αυτό;
Με πλήγωσε το ότι δεν χώραγα εγώ πουθενά. Ειδικά σε ό,τι αφορά στον μπαμπά μου ούτε χωράω ούτε θα χωρέσω. Είναι δυνατόν να κάνει καινούρια οικογένεια και να κρύβει την παλιά; Έκρυβε την ύπαρξη μου. Τρομερό!

Ούτε όταν ήσουν χάλια σε στήριξε;
Ποτέ. Καταλαβαίνεις τώρα γιατί δεν θέλω να κάνω παιδί. Το έχω δει πολύ στραβά το έργο. Έχω περάσει πολλά και δεν ξέρω πως θα μου έβγαινε.