Ν. Ψαρράς: Tα τούρκικα είναι μια προπαγάνδα της γειτονικής χώρας

Διαβάστε περισσότερα!

 Ο Νίκος Ψαρράς μιλήσε στο ΟΚ για την καλοκαιρινή περιοδεία με την παραστάση, Νεφέλες του Αριστοφάνη αλλά και για τα τούρκικα σίριαλ….
 
Τι κάνει τόσο επίκαιρη την κωμωδία Νεφέλες του Αριστοφάνη;

Η θεματολογία. Είναι η ιστορία ένος ανθρώπου που έχει δανειστεί ασύστολα και ψάχνει τρόπους να μη δώσει πίσω τα σρωστούμενα. Τι πιο επίκαιρο από αυτό;

Μήπως στην τέχνη υπερτερεί το δράμα από το γέλιο;

Οι μεγάλοι ρόλοι λένε ότι είναι δραματικοί. Φέτος όμως μόνο μία τραγωδία είναι στα Επιδαύρια και όλες οι άλλες παραστάσεις είναι Αριστοφάνης και Μολιέρος. Η τέχνη είναι καθρέφτης του κόσμου, ο οποίος έχει ανάγκη το γέλιο σήμερα. Όλοι έχουμε ανάγκη μια ανάταση ψυχής.

Σου έλειψε η τηλεόραση;

Καθόλου. Οι συνεργασίες μου έλειψαν, αλλά όχι ο τρόπος δουλειάς. Ελπίζω όταν επιστρέψει η τηλεόραση και τα σίριαλ, να μη γίνονται σάραντα αλλά δεκαπέντε, για τα οποία να είμαστε περήφανοι και να τα εξγουμε όπως οι γείτονες χώρες.

Είσαι ανάμεσα στους επικριτές των τούρκικων σίριαλ;

Πολύ! Δεν τα βλέπω. Είναι μια προσπάθεια της γειτονικής χώρας. Ενώ στη χώρα τους παίζονται μεταγλωττισμένα, εδώ ζητούν να παιχτούν τούρκικα. Προτιμώ να διαβάσω ένα βιβλίο ή να πάω στο σινεμά. Σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, είναι κρίμα να φεύγουν λεφτά από τη χώρα, έστω λίγα. Δεν δέχομαι τη δικαιολογία ότι τα αγοράζουν πιο φτηνά. Αν τα διαθέσουν για να κάνουν σίριαλ εδώ, σίγουρα θα υπάρξουν άνθρωποι για τους ρόλους.

Θα έκανες εκπτώσεις για να παραμείνεις στο χώρο;

Επειδή ζω από αυτή δουλειά, εύχομαι να μη χρειαστεί να υο κάνω γιατί δεν θα ήμουν καλά. Θα προτιμούσα να κάνω μια παύση, όπως έχει συμβεί-έχω μείνει ένα καλοκαίρι εκτός -για να είμαι καλά.

Διαβάστε περισσότερα:

ΚΑΙ το μεσημέρι η τηλεόραση μιλάει τούρκικα…

Γνωστός πρωταγωνιστής της TV : «Τα τουρκικά σήριαλ είναι αίσχος. Οι κουτσομπολίστιες εκπομπές είναι αισχρές πραγματικά…»

Ράντου: «Δεν μας φταίνε τα τούρκικα σίριαλ, αλλά το δικό μας χάλι»

Παπαδοπούλου: Τα τούρκικα είναι πολλές φορές πιο ωραία από τα δικά μας

Χρ. Παπακαλιάτης: «Βαριέμαι πάρα πολύ τα τούρκικα…»

Κόκλας: Τα τούρκικα σαν παραγωγές… ούτε στον ύπνο μας!

Γιάννης Μπέζος: «Φοβόμαστε τους Τούρκους γιατί τους μοιάζουμε»!

Οι κρυφές διακοπές της SILA – Που πήγε η διάσημη ηθοποιός;

Τα νεύρα της Νικολέττας Καρρά για τα τουρκικά σίριαλ

Τούρκος πρωταγωνιστής θέλει να παίξει σε ελληνική σειρά