Μίρκα Παπακωνσταντίνου: Με ποια ηθοποιό την μπέρδευαν συνέχεια στο δρόμο;

«Δεν υπήρξα ποτέ σταρ και στάρλετ...».

Συνέντευξη στον Ελεύθερο Τύπο έδωσε η Μίρκα Παπακωνσταντίνου, η οποία αποκάλυψε πως συχνά πολύς κόσμος την μπέρδευε με την ηθοποιό Άννα Παναγιωτοπούλου.

Είπατε ότι είστε ένας άνθρωπος που δεν έχει κάνει πολλή τηλεόραση. Για ποιο λόγο;

Έχω πει αρκετά “όχι”. Έφταιγαν οι συγκυρίες. Δεν ήθελα να κάνω θέατρο και τηλεόραση μαζί, προτιμούσα να αφιερωθώ στο πρώτο για να δίνω το 100% του εαυτού μου.

Ηχεί κάπως περίεργο αυτό που λέτε. Οι περισσότεροι ηθοποιοί «κυνηγούσαν την τηλεόραση» για λόγους οικονομικούς και αναγνωρισιμότητας…

Εγώ, όχι. Βεβαίως και έχω κάνει τηλεόραση για οικονομικούς λόγους, δεν το αρνούμαι. Όσον αφορά στην αναγνωρισιμότητα, ξεκίνησα πριν από πολλά χρόνια, δεν υπήρχαν τόσα κανάλια, τόσες σειρές, οπότε ήμασταν λίγοι οι ηθοποιοί και ο κόσμος μας αναγνώριζε. Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει, τότε δεν ήταν έτσι.

Είχατε βάλει ως στόχο να σας βλέπει ο κόσμος και να αναγνωρίζει ότι αυτή είναι η Μίρκα Παπακωνσταντίνου;

Ποτέ! Δεν είχα αυτό το «μικρόβιο». Για να είμαι ειλικρινής, δεν υπήρξα ποτέ σταρ και στάρλετ. Και να σας πω την αλήθεια, άργησε πολύ να συμβεί αυτό. Ξέρετε πόσες φορές με μπέρδευαν με την Άννα Παναγιωτοπούλου; Πάρα πολλές!

Θεωρείται ότι είστε χορτασμένη τηλεοπτικά;

Αν και δεν έχω κάνει πολλές τηλεοπτικές δουλειές, ναι! Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με εκπληκτικούς ανθρώπους, να ζήσω ωραία πράγματα, να βιώσω την επιτυχία. «Χόρτασα», όμως και με την έννοια του ότι η τηλεόραση είναι μια πολύ κουραστική δουλειά. Δεκάωρα γυρίσματα, εκνευρισμός… Χορταίνεις εύκολα!