Μίκης Θεοδωράκης: Όσα υποστηρίζουν οι δύο πλευρές μετά το άνοιγμα των διαθηκών του

Μίκης Θεοδωράκης

Τι ανέφεραν οι δύο πλευρές για τις διαθήκες του Μίκη Θεοδωράκη;

Αναταραχές προκλήθηκαν από το άνοιγμα των διαθηκών του Μίκη Θεοδωράκη και στην εκπομπή T-Live μίλησαν τόσο ο δικηγόρος της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, όσο και του Νίκου Κουρή.

«Στις διαθήκες δεν αφήνεται κανένα περιθώριο διαφορετικής ερμηνείας. Στον κύριο Κουρή αφήνει την απρόσκοπτη λειτουργία του ραδιοφώνου Μίκης Θεοδωράκης και τον ευχαριστεί για το δώρο που του κάνει μιας και ο σταθμός έχει παγκόσμια εμβέλεια και διαδίδει το έργο του. Αντίστοιχα όμως κάνει μνεία και για άλλες πέντε πλατφόρμες και στην ίδια κατηγορία πολλούς ανθρώπους που τον έχουν ευεργετήσει…» ανέφερε η πλευρά της Μαργαρίτας Θεοδωράκη.

Από την άλλη ο δικηγόρος του Νίκου Κουρή πρόσθεσε: » Ασφαλώς και δεν είναι αυτή η ερμηνεία της διαθήκης που υποστηρίζει η άλλη πλευρά. Η αναφορά στον εντολέα μου έχει δυο ενότητες. Η μια ενότητα αφορά το έργο του στο ραδιόφωνο, η άλλη ενότητα αφορά το όνομα. Αν δείτε το περιεχόμενο της συγκεκριμένες διαθήκης θα δείτε να αναφέρει πάρα πολλά ονόματα ως συνεργάτες και φίλους του. Τον Νίκο δεν τον έχει μέσα στους συνεργάτες και τους φίλους του.  Τον έχει ως Νίκο Κουρή – Θεοδωράκη. Για εμάς αυτό είναι έμμεση αναγνώριση αυτού που ισχυριζόμαστε.