Martin Freeman: «Λένε ότι ως Ηοbbit πουλάω περισσότερο από τον Μπραντ Πιτ»

O Γιώργος Σατσίδης συναντάει τον πρωταγωνιστή του Hobbit αποκλειστικά για το MTV GREECE, σήμερα στις 20:00!

Martin Freeman πρωταγωνιστεί στην πιο εμπορική και πολυσυζητημένη ταινία του χειμώνα: «Hobbit: ένα αναπάντεχο ταξίδι», στο ρόλο φυσικά του Bilbo Baggins. Το prequel του « Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», σε σκηνοθεσία Peter Jackson, με ένα πραγματικά ζηλευτό cast, είναι αναμφίβολα η ταινία της χρονιάς. Ο Γιώργος Σατσίδης συνάντησε στο Λονδίνο τον ηθοποιό που υποδύεται τον Hobbit για να του αποκαλύψει ότι θεωρείται «πιο περιζήτητος σταρ και από τον Μπραντ Πιτ»!

Στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» είδαμε το καστ να είναι πολύ δεμένο και αυτό είναι κάτι που εισέπραξε και το κοινό, συνέβη κάτι ανάλογο με το «Hobbit»? 

«Φυσικά εννοείται ! Περάσαμε πάνω απο έναν χρόνο μαζί , τουλάχιστον 16 ώρες την ημέρα … Ο Τζάκσον έχει μια συγκεκριμένη αντίληψη για τους ηθοποιούς δεν θέλει να συνεργάζεται με ντίβες αλλά με επαγγελματίες που λατρεύουν την τέχνη τους… Στα γυρίσματα κάνεις δεν είναι απόμακρος, κάνεις δεν είναι σταρ… Το στόρι της ταινίας είναι το ζητούμενο και πως θα αποτυπωθεί καλυτέρα στη μεγάλη οθόνη. Υπαρχει λοιπόν απολυτά αρμονική συνεργασία, ευνοούν και τα υπέροχα , ειρηνικά τοπία της Νέας Ζηλανδίας. Ξέρεις , ο Τζάκσον είναι κάτι σαν εθνικός ήρωας εκεί, ο πρωθυπουργός μάλιστα ήθελε να ονομάσει το εθνικό αεροδρόμιο του Ουέλλιγκτον σε «Πίτερ Τζάκσον airport!». Ο Τζάκσον αρνήθηκε είναι πολύ cool και ταπεινός αν σκεφτεί κανείς ότι είναι ένας γιγάντιος σκηνοθέτης»!

Κυνήγησες το ρόλο του Hobbit ή σε βρήκε αυτός; 

«Με βρήκε αυτός! Δεν κυνηγώ ποτέ αλλά δεν διώχνω κάτι πριν δοκιμάσω επίσης. Έκανα δοκιμαστικό για αυτό το ρόλο και σίγουρα έπαιξε ρόλο η επιτυχία στο Σέρλοκ Χολμς το σήριαλ που πρωταγωνιστώ και είναι αρκετά δημοφιλές όχι μόνο στη Βρετάνια αλλά και στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Αυτό που λατρεύω στο Hobbit είναι η κωμική πλευρά τους , περά απο το θάρρος και τη γενναιότητα των ηρώων. Αντίθετα με τον Άρχοντα στο Hobbit έχουμε πολλές αστείες ατάκες , κουβέντες που θα μπορούσαν να γίνουν ανέκδοτα απο τους φαν και φυσικά καταιγιστική δράση και επικίνδυνες σκηνές , πολλές απο τις οποίες ολοκλήρωσα ο ίδιος ξεπερνώντας όπως και ο Hobbit τη δειλία και τους φόβους μου».

Υπάρχει κάποιο μήνυμα που βγαίνει απο την ταινία , ποιο είναι αυτό και πως μπορεί να το μεταφράσει κανείς στον τόπο του; 

«Μπορεί … για την Ελλάδα ας πούμε και το ελληνικό κοινό , υπάρχει νόημα και σίγουρα ταύτιση. Η ταινία εκπέμπει χαρά, ελπίδα , αισιοδοξία στοιχειά που ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη, επίσης υπάρχει έντονο το στοιχειό της γενναιότητας απο ανθρώπους που δεν τους πιάνει το μάτι σου, απο νάνους… 15 λοιπόν νανάκια τα βάζουν με δράκους , τέρατα , το ίδιο το κακό και βγαίνουν νικητές. Η καλοσύνη και το δίκαιο θριαμβεύουν , υπάρχει πιο θετικό μήνυμα απο αυτό. Ας είμαστε αισιόδοξοι, θα κυριαρχήσει το καλό! Πάντα συμβαίνει είμαι οπαδός της θεωρίας αυτής». 

Τα παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν πάθει έμμονη με το πρόσωπο σου , είσαι ο Hobbit, πως αισθάνεσαι με αυτό ; 

«Χαρά! προσπαθώ να μην σκάφτομαι λέξεις όπως μανία και έμμονη γιατί τρομάζω …είμαι μέσα σε μια νέα πραγματικότητα…η ζωή μου δεν θα είναι ποτέ όπως πριν… αυτό δεν αλλάζει… Δεν θέλω να βάλω τη δημοσιότητα μέσα στη ζωή μου δεν μου ταιριάζει, σε ότι αφορά στη δουλειά μου είμαι οκ ! Σε λίγο θα αποσυρθώ για γυρίσματα και παλι στη Νέα Ζηλανδία οπότε δεν θα πολύ ασχολούμαι με το τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο! Ελπίζω τα νέα στο επόμενο λανσάρισμα του Hobbit να είναι καλυτέρα για όλο τον κόσμο και το εύχομαι ειδικά για την Ελλάδα που είναι τόσο όμορφη και ευλογημένη χώρα» !

Στον βρετανικό τύπο γραφούν ότι είσαι πιο περιζήτητος σταρ αυτή τη στιγμή και απο τον Μπραντ Πιτ, πως αισθάνεσαι για αυτό; 

«Η σύγκριση είναι αστεία (γέλια) … Δεν έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου μια γυναίκα σαν την Αντζελίνα Τζολί»!

Διαβάστε ακόμα

Κ.Αργυρός «Η ομορφιά της Ελένης με… ζαλίζει»

Κατερίνα Στικούδη:»Δεν θέλω να γίνω Μαρινέλλα»

Ποιος Έλληνας παρουσιαστής συνάντησε τον Λάρι Χακμαν πριν φύγει από τη ζωή;

Kiefer Sutherland :»Θέλω περισσότερο από ποτέ να έρθω στην Ελλάδα!»

Ο Έλληνας του Τζέιμς Μποντ…αποκαλύπτει!

ΒΟΥΡΛΙΩΤΗΣ: «Δέχομαι σεξουαλικές επιθέσεις στο Facebook»