Λιάνα Κανέλλη: Αυτό είναι το τελικό μου σχόλιο για τη Χρυσή Αυγή!

"Εγώ είμαι το κομμούνι που πρέπει να γίνει σαπούνι!" - Με ποια λόγια του Γκέμπελς παρομοίασε τη δράση της Χρυσής Αυγής;

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA ήταν καλεσμένη σήμερα το πρωί η Λιάνα Καννέλη, με αφορμή τα επεισόδια που συνέβησαν το βράδυ της Πέμπτης στο θέατρο Χυτήριο. Όταν η βουλευτής του ΚΚΕ κλήθηκε να σχολιάσει το θέμα, είπε: «Είναι το τελικό μου σχόλιο!» και διάβασε ένα κείμενο του Γκέμπελς.

Ο Γιόζεφ Γκαίμπελς ήταν από τους γνωστότερους Γερμανούς εθνικοσοσιαλιστές. Το 1930 ορίστηκε από τον Χίτλερ ως επικεφαλής της Προπαγάνδας του Ράιχ, αρμόδιος, δηλαδή, του NSDAP για τον Τύπο, τις κινηματογραφικές ταινίες, τη Ραδιοφωνία και την Εθνική Παιδεία. Στόχος της δραστηριότητας του ήταν να οδηγήσει το NSDAP στην εξουσία με κάθε μέσο που επέτρεπε το δημοκρατικό Κράτος δικαίου και να ακυρώσει κατόπιν τη δημοκρατική συνταγματική δομή του.

Η Λιάνα Κανέλλη επέλεξε να διαβάσει ένα απόσπασμα από κείμενο του Γκέμπελς που δημοσιέυθηκε στην εφημερίδα Der Angriff, στις 30 Απριλίου 1928…

«Είμαστε κόμμα αντικοινοβουλευτικό. Μπαίνουμε στη Βουλή για να μας εφοδιάσει το οπλοστάσιο της δημοκρατίας με τα δικά του όπλα. Αν η δημοκρατία είναι τόσο ηλίθια που γι’ αυτή τη δουλειά να μας δώσει κάρτες δωρεάν μετακίνη­σης και μισθούς, δικό της πρόβλη­μα. Αν πετύχουμε να εκλεγούν στα διάφορα κοινοβούλια εξήντα ως εβδομήντα υποκινητές και οργα­νωτές από το κόμμα μας, θα πλη­ρώνει για την αγωνιστική μας ορ­γάνωση η ίδια η πολιτεία.

Κι ο Μουσολίνι μπήκε στη βου­λή. Λίγο αργότερα, όμως, παρήλαυνε στη Ρώμη με τους Μελανοχίτωνές του. Αν δεν πετύχουμε να έχουν ασυλία οι πιο επικίν­δυνοι άνδρες μας, αργά ή γρήγο­ρα θα βρεθούν όλοι πίσω απ’ τα σίδερα. Θα συμβεί αυτό αν έχουν ασυλία; Βεβαίως, αλλά μέχρι τότε θα έχει περάσει αρκετό διάστημα, και εν τω μεταξύ οι προστατευμένοι από την ασυλία πρόμαχοι της πίστης μας θα έχουν βρει το χρόνο και την ευκαιρία να διευρύνουν το αγωνιστικό μας μέτωπο, έτσι που ο περιορισμός τους και το φίμωμα του δημόσιου κηρύγματος τους να μην μπορεί να γίνει όπως θα ευχό­ταν η δημοκρατία.

Δεν ερχόμαστε ούτε ως φίλοι ούτε και ως ουδέτεροι. Ερχόμαστε ως εχθροί! Όπως επιτίθεται ο λύ­κος στα πρόβατα, έτσι ερχόμαστε».

Στη συνέχεια, η βουλευτής του ΚΚΕ δήλωσε: «Εγώ απαντώ… όποιος δε βελάζει, λύκο δε φοβάται! Εγώ τις ευθύνες δεν τις έχω γι’ αυτούς (Χρυσή Αυγή). Το πρόβλημά μου είναι η αντίδραση σ’ αυτή τη δράση. Μόνο με πολιτισμό μπορώ να απαντάω στη βαρβαρότητα! Με γνώση! Χρειάζεται πάρα πολύ κόπο για να είμαι ψύχραιμη».

Η Λιάνα Κανέλλη αναφέρθηκε και στην προσωπική επίθεση που έχει δεχτεί από τη Χρυσή Αυγή, λέγοντας: «Εγώ είμαι η τραμπούκα! Εγώ έκλεψε τη χώρα! Εγώ πρόδωσα τη χώρα! Εγώ είμαι η βρωμιάρα! Εγώ είμαι το κομμούνι που πρέπει να γίνει σαπούνι! Ο δικός μου Χριστός ξεφτιλίστηκε»…

Δείτε το βίντεο: