Λιάγκας – Σκορδά: Οι αδιαφιλονίκητοι νικητές της σεζόν

Γιατί είναι οι μόνοι που έχουν ήδη "τελειώσει" το παιχνίδι υπέρ τους;

Η φετινή σεζόν «φορτώνει» ακόμα πρεμιέρες εκπομπών και σίριαλ, καθώς τα προγράμματα, νέα και παλιά, μπαίνουν στην τηλεοπτική αρένα σταδιακά. Πολλές ζώνες, όπως η καθημερινή απογευματινή και η πρωινή του Σαββατοκύριακου, έχουν δεχτεί φέτος πολλούς «μονομάχους» που αγωνίζονται καθημερινά στη μάχη της επιβίωσης. Κάποιοι τα καταφέρνουν καλά, μερικοί πετυχαίνουν μέτριες επιδόσεις, πολλοί είναι αυτοί που μένουν πίσω και ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν στεφθεί ήδη νικητές. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ένα ζευγάρι, στη ζωή και στην τηλεόραση, που για έκτη συνεχόμενη σεζόν κάθεται αναπαυτικά στο θρόνο του.

Η Φαίη Σκορδά και ο Γιώργος Λιάγκας μπορούμε να πούμε με σιγουριά πια, ότι κρατούν στα χέρια τους την «πίτα» της πρωινής ζώνης και είναι αυτοί που αποφασίζουν τι κομμάτι θα πάρει ο καθένας από τους αντιπάλους τους. Τρέχοντας στο ταρτάν με ταχύτητες που οι ίδιοι διαμόρφωσαν, τερματίζουν πρώτοι κάθε φορά στο 100άρι και οι απειλές που έχουν δεχτεί μέχρι τώρα είναι μόνο προσωρινές. Μια δεμένη ομάδα που δρα συγχρονισμένα, με μια δομή που προσαρμόζεται εύκολα στις εκάστοτε ανάγκες και έναν αυθορμητισμό που βρήκε πολλούς μιμητές στην πορεία, ο Γιώργος και η Φαίη βρήκαν τον μυστικό κωδικό που ξεκλειδώνει ή μάλλον κλειδώνει τα μηχανάκια μέτρησης της Nielsen στη συχνότητά τους.

Οκτώ είναι οι ζωντανές εκπομπές παίζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο απέναντί τους στο χρονικό διάστημα από τις 10:00 έως τις 12:45 -κάποιες τελειώνουν νωρίτερα, άλλες ξεκινούν αργότερα. Καμία δεν καταφέρνει να απειλήσει το ζευγάρι. Χθες, Παρασκευή, για παράδειγμα, το «Πρωινό» κράτησε στον ΑΝΤ1 το 28,5% των τηλεθεατών στο σύνολο και το 30,2% στο δυναμικό κοινό. Με την τηλεθέαση να αγγίζει σε κάποια μισάωρα ακόμα και το 36%, υπάρχει κάποια αμφιβολία ότι ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά έχουν «κλείσει» από τώρα τη νίκη τους στον φετινό τηλεοπτικό γύρο;

Γιώργος Σκρομπόλας

Δείτε αναλυτικά τις μετρήσεις τηλεθέασης

*Τα στοιχεία τηλεθέασης αφορούν στη χρονική ζώνη μετάδοσης των προγραμμάτων