Λαζόπουλος και Εθνική Ελλάδος πήραν όλη την τηλεθέαση

Ποιο πρόγραμμα κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή;

Σχεδόν οκτώ χρόνια μετά το τέλος μιας σειράς που συγκαταλέγεται στις πλέον επιτυχημένες στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, ο Γιώργος Καπουτζίδης επέστρεψε το βράδυ της Τρίτης με την «Εθνική Ελλάδος». Το νέο σίριαλ του Mega που δεν θυμίζει το θρυλικό «Παρά Πέντε», έδειξε από το πρώτο λεπτό προβολής του τη σεναριακή ωρίμανση του δημιουργού του αλλά και την προσεγμένη αισθητική των γυρισμάτων του. Η πρεμιέρα της σειράς έγινε απέναντι από το προεκλογικό «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» με τον Λάκη Λαζόπουλο ως Χριστόδουλο Ξηρό να βάζει στο στόχαστρο τους πολιτικούς και να ενθουσιάζει το κοινό που είχε κατακλύσει το Θέατρο Βέμπο. Ποιον έστειλαν στην κορυφή οι τηλεθεατές;

Το «Τσαντίρι» που βγήκε στις 21:00 στον αέρα του Alpha κατάφερε για δύο ώρες να κρατήσει χωρίς απώλειες τη δυναμική του. Ο Λάκης σάρωσε για μια ακόμα φορά την τηλεθέαση σημειώνοντας ποσοστό 44,2% στο γενικό σύνολο και 41% στο δυναμικό κοινό. Η «Εθνική Ελλάδος» στο διάστημα 22:30 – 23:00 ξεκίνησε με μέτριες επιδόσεις που όμως κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά στο δεύτερο ημίωρο. Στο 27% «κλείδωσε» ο μέσος όρος στο σύνολο -ποσοστό που συγκέντρωνε και το «Παρά Πέντε» στα πρώτα επεισόδια-, ενώ στο δυναμικό κοινό έφτασε στο 31,3%. Μάλιστα, κατάφερε σε τέταρτο να αγγίξει και το 40,5%.

Λαζόπουλος και Καπουτζίδης δεν άφησαν πολλά περιθώρια στους αντιπάλους τους, καθώς στο διάστημα που βρίσκονταν και οι δύο στον αέρα στα υπόλοιπα κανάλια η …θερμοκρασία έπεφτε πολύ χαμηλά.

Καλή εντύπωση άφησαν και οι 'Ηρωίδες», το νέο σίριαλ του Mega που παίζοντας στη late night ζώνη πήρε την πρωτιά με 21,7% στο σύνολο και 27,9% στο δυναμικό κοινό. Την ίδια ώρα τα «Καρντάσιανς» δεν ξεπερνούσαν το 17% και 16,2% αντίστοιχα.

Γιώργος Σκρομπόλας

*Τα στοιχεία τηλεθέασης αφορούν στη χρονική ζώνη μετάδοσης των προγραμμάτων

Δείτε αναλυτικά τις μετρήσεις τηλεθέασης