Κατέβηκε από τα «Νέα» το άρθρο του Δανίκα που χαρακτήριζε «τσιγκούνη» τον Θ. Αγγελόπουλο! Σήμερα τον υμνεί!

Διαβάστε πως τα...γύρισε σήμερα!

 Αν θελήσει κάποιος σήμερα να μπει να διαβάσει το χθεσινό άρθρο του Δημήτρη Δανίκα, στο οποιό χαρακτήρισε «τσιγκούνη και αλαζόνα» τον Θόδωρο Αγγελόπουλο, θα αντικρύσει την παρακάτω εικόνα:

Αντί αυτού, από σήμερα το πρωί, υπάρχει το καινούργιο άρθρο του κριτικού με τίτλο «Αγγελόπουλος» που εξυμνεί το μεγάλο σκηνοθέτη, ξεχνώντας -προφανώς- όσα απρεπή (για κάποιον που έχει φύγει μια ημέρα πριν) έγραψε χθες…

Γράφει, λοιπόν, σήμερα:

«Μην ακούω ανοησίες. Η Τέχνη δεν είναι αστακομακαρονάδα. Ουδεμία σχέση ο Θόδωρος Αγγελόπουλος με τον Λευτέρη Λαζάρου. Και καμία σχέση ο «Θίασος» με την κουζίνα, τα πιάτα και την γαστρονομία», αναφέρει.
«Αδιάφορο αν εσένα, εμένα και πολλών άλλων δεν αρέσουν οι αργοί ρυθμοί και τα μεγάλα πλάνα. […] Και που σαι, Εσένα το λέω που βαριέσαι στις ταινίες του Θόδωρου και που με ευκολία τις πετάς στον κάλαθο των αχρήστων. Σάμπως βρε ηλίθιε έχεις καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει στην χώρα; Σάμπως έχεις καταλάβει τα αίτια αυτής της χρεοκοπίας και της ελληνικής «κακοδαιμονίας»;» προσθέτει.

«Η Μελίνα ως μοναδική ελληνίδα star. Ο Μίκης Θεοδωράκης ως μεγιστοτεράστιος μουσικοσυνθέτης. Και ο Θόδωρος Αγγελόπουλος αναγνωρισμένος, ακόμα και από τον Μάρτιν Σκορσέζε, ως κορυφαίος ευρωπαίος ποιητής των εικόνων. […] Που πάει να πει. Οτι ο Θόδωρος ο μόνος έλλην με Χρυσό Φοίνικα Καννών. Ο Μόνος με Felix καλύτερης ευρωπαικής ταινίας. Ο μόνος που οι ταινίες του αναλύθηκαν από πλήθος βιβλίων και μελετητών. Και ο μόνος που μια από τις ταινίες του, ο «Θίασος», κατέληξε σε λίστα Γιαπωνέζων Κριτικών μέσα στις καλύτερες εκατό από συστάσεως 7ης Τέχνης».

«Ο καθείς με την προσωπική του έκφραση. Ο καθείς με την Αισθητική του. Αυτό συνιστά τον πολυδιάστατο αναγνώστη, ακροατή, θεατή και πολίτη. Αυτή ήταν η διακριτή κολοσσιαία διαφορά του Θόδωρου από εκατοντάδες καλούς τεχνίτες του συρμού. Η προσωπική του οπτική. Αυτή και η μαγκιά του. Ακλόνητος, συνεπέστατος, στον δικό του κόσμο αφοσιωμένος»

Διαβάστε ακόμα:

Η τελευταία ανάρτηση του Θ.Αγγελόπουλου στο Facebook!

O Χαϊκάλης μαθαίνει στον αέρα το θάνατο του Αγγελόπουλου!

Πόλεμος Δανίκα- Τριανταφυλλίδη!