Πόλεμος Δανίκα-Τριανταφυλλίδη! Έγραψε στα «Νέα» για τον Θ. Αγγελόπουλο «Τσιγκούνης και αλαζόνας»!

Διαβάστε πως τον αναφέρει!

Παρά τον ατυχή θάνατο του μεγάλου σκηνοθέτη, ο Δημήτρης Δανίκας θεώρησε σωστό να αναφερθεί στα… κουσούρια του και μέσω της εφημερίδας «Τα Νέα» μιλάει για τον…τσιγκούνη και αλαζόνα Θόδωρο.

«Δεν θέλω να υπογράψω αγιογραφία, αλλά όλη την αλήθεια. Οπως την έζησα και την άκουσα από τους συνεργάτες του. Στα γυρίσματα για τον «Μεγαλέξαντρο» πάνω στα βουνά και τα χιόνια το συνεργείο τρέμει από το κρύο και από την πείνα. Η τροφοδοσία της παραγωγής, που την είχε αναλάβει η Φοίβη, μέλλουσα κυρία Αγγελοπούλου, γινόταν με το σταγονόμετρο. Ετσι κάποιοι από το συνεργείο έγραψαν στον τοίχο «Ο Θόδωρος και η καταραμένη Φοίβη». Τρία λοιπόν τα κουσούρια του: η παροιμιώδης τσιγκουνιά του. Η αθεράπευτη αλαζονεία του. Πράγμα που τον έκανε να μιλάει σχεδόν περιφρονητικά όχι μόνο για τους έλληνες συναδέλφους του, αλλά και για αρκετούς μεγάλους. Και το τρίτο η εμμονή του στο ίδιο αισθητικό μοτίβο. Με αποτέλεσμα οι τελευταίες του ταινίες, αποχυμωμένες από ζωντάνια και ουσία, να θυμίζουν, ως σχήμα, την προσωπική του αισθητική. Ομως ουδείς, ακόμα και ένας Τεό, αλάνθαστος!», γράφει συγκεκριμένα.

Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση του γιου του Χάρρυ Κλιν και σκηνοθέτη, Ν. Τριανταφυλλίδη, ο οποίος χαρακτήρισε με σκληρά λόγια και εκφράσεις τον δημοσιογράφο.

«Σιχαμένο σκουλήκι, ποταπό ανθρωπάκι, τρισάθλιε καμποτίνε Δανίκα!», έγραψε συγκεκριμένα.