Η Β. Παναγοπούλου στο Μίλα για τα επεισόδια στο θέατρο Χυτήριο!

Ένταση, ύβρεις και προπηλακισμοί ηθοποιών από βουλευτές της Χρυσής Αυγής και μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων σημειώθηκαν την Πέμπτη το βράδυ έξω από το θέατρο Χυτήριο.

 Η Βάσια Παναγοπούλου μαζί με τον Λαέρτη Βασιλείου μίλησαν στην Τατιάνα και την εκπομπή Μίλα για όλα όσα έζησαν στην δεύτερη προσπάθεια να κάνει πρεμιέρα το έργο τους.

Η ηθοποιός έχει κάνει τη μετάφραση του έργου του Τέρενς ΜακΝάλι. “Tο συγκεκριμένο έργο το έχει γράψει ένας πολυβραβευμένος Αμερικάνος συγγραφέας, αποτελεί θεατρικό κείμενο και δεν αναφέρεται στο ιστορικό πρόσωπο του Ιησού. Η λέξη Ιησούς δεν αναφέρεται σε αυτό το θεατρικό κείμενο. Το παιδί μιας προβληματικής οικογένειας, στην Αμερική, στην πόλη Corpus Christi, αφορά σε ένα παιδί σύγχρονο που λέγεται Joshua και όχι Ιησούς”, ξεκαθάρισε.

“Είμαστε ηθοποιοί. Δεν είμαστε εδώ για ν΄απολογηθούμε για το έργο του θεατρικού συγγραφέα. Οι ηθοποιοί είναι εκτελεστικά όργανα και όχι αυτούσιοι δημιουργοί!”, τόνισε η Βάσια Παναγοπούλου.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Λαέρτης Βασιλείου δήλωσε: “Κανένας άνθρωπος ή οργάνωση δεν θα καταφέρει να με κάνει να νιώσω ανεπιθύμητος στην Ελλάδα. Δεν θα μου απαγορεύει κανείς να μιλήσω και να εκφράζομαι στη μητρική μου γλώσσα που είναι τα ελληνικά. Δεν θα μου απαγορεύσει κανείς να λέγομαι Ελληνοαλβανός. Δεν δέχομαι καμία ερώτηση, αν νιώθω Έλληνας ή Αλβανός. Είμαι και τα δυο! Αν ήμουν Ελληνοαμερικανός, ίσως αυτή τη στιγμή μου άνοιγαν την Ακρόπολη για να κάνω γυρίσματα! Ο εθνικός ύμνος και η γαλανόλευκη δεν είναι αποκλειστικό δικαίωμα κάποιων στενόμυαλων. Τους καλώ ειρηνικά να δουν την παράσταση, να σταματήσουν τις απειλές για τη ζωή μου”.