«Η φωτιά πήρε πολύ γρήγορα! Βγαίνω έξω και βλέπω το θηρίο! Βάλαμε την κόρη μου στο αυτοκίνητο…»

φωτιά
"Αυτό που βίωσα εκείνη τη στιγμή έχοντας το παιδί μου δίπλα είναι συγκλονιστικό. Ξυπνάνε όλες οι αισθήσεις πώς θα σώσεις το παιδί σου από αυτό το πράγμα. Εκείνη τη στιγμή νιώσαμε τη ζέστη, την κάψα".

Καλεσμένος στην εκπομπή Καλοκαίρι Μαζί, ο Κώστας Κρομμύδας περιέγραψε τις τρομακτικές στιγμές που βίωσε με την οικογένειά του, όταν η φωτιά πλησίαζε στο σπίτι του. Ο ηθοποιός διηγήθηκε τα εξής:

«Ήμασταν στο εξοχικό μας στον Κάλαμο. Η φωτιά πήρε πολύ γρήγορα. Καθόμασταν μέσα στο σπίτι και μου λέει η κόρη μου «Μπαμπά έσπασε ένα κλωνάρι από τον αέρα». Βγαίνω έξω να δω και βλέπω το «θηρίο», αυτή τη φωτιά στα 300 μέτρα. Αυτό που βίωσα εκείνη τη στιγμή έχοντας το παιδί μου δίπλα είναι συγκλονιστικό. Ξυπνάνε όλες οι αισθήσεις πώς θα σώσεις το παιδί σου από αυτό το πράγμα. Εκείνη τη στιγμή νιώσαμε τη ζέστη, την κάψα. Δεν θέλω καν να σκεφτώ τι έζησαν οι άνθρωποι στο Μάτι. Ήρθε εκείνη τη στιγμή και η γυναίκα μου, βάλαμε την κόρη μου στο αυτοκίνητο, κατεβήκαμε στο πάρκινγκ από κάτω κι εγώ ανεβοκατέβαινα στο σπίτι, τσάντα τσάντα να κατεβάζω το βιος μας. Για μας, τελικά, ήταν μια μικρή περιπέτεια όλο αυτό μπροστά σε αυτό που συνέβη στο Μάτι. Το μόνο που σε νοιάζει είναι να σώσεις το παιδί σου. Ανατριχιάζω αυτή τη στιγμή».

«Όταν συνειδητοποίησα ότι όλα καίγονται, βγήκα. Αποφάσισα να κάνω ό,τι δεν έκαναν οι περισσότεροι από τους οποίους έχασαν τη ζωή τους»