Γιώργος Κωνσταντίνου: «Αυτός ήταν ο λόγος που κάποια στιγμή σταμάτησαν να με παίρνουν σε ταινίες»

«Από τον κινηματογράφο με σταματήσανε!»

Θεωρεί τον εαυτό του τυχερό γιατί δεν καταναλώθηκε, ωστόσο όπως λέει από τον κινηματογράφο τον σταματήσαν, δεν σταμάτησε. Ο Γιώργος Κωνσταντίνου μιλά στο περιοδικό Λοιπόν και στην Ρενέ Σαραντινού….

Τις ταινίες σας τις βλέπετε;
Όχι βέβαια, δεν κάθομαι να τις δω, τις έχω δει τόσες φορές, τις ξέρω πολύ καλά. Είχα την τύχη να παίξω λίγες ταινίες, αλλά πάρα πολύ ωραίες που έμειναν κλασικές. «Ξύπνα Βασίλη», «Καλωσήρθε το δολάριο», «Γάμος αλά ελληνικά» Ποια να πάρω; Είμαι πολύ τυχερός γιατί δεν …καταναλώθηκα. Πολλοί συνάδελφοι έπαιξαν 150, 180 ταινίες, εγώ σταμάτησα εγκαίρως τον κινηματογράφο, με … σταματήσανε μάλλον.

Τι εννοείτε «σας σταμάτησαν»;
Εκείνη την εποχή το είδος του κωμικού ηθοποιού έπρεπε να είναι γνωστό, επικεντρωμένο. Ο κόσμος πήγαινε να δει τον Βέγγο και ήξερε τι πάει να δει, τι θα κάνει ο Βέγγος. Σ' εμένα δεν ήξερε τι θα δει, αυτό όμως δεν ήταν καλό εμπορικό στοιχείο. Ήθελε να είσαι ο συγκεκριμένος ψηλός – κουτός και να παίζεις σε όλες τις ταινίες τον ψηλό – κουτό, όπως ο Γκιωνάκης ήταν μονίμως ο χαζούλης. Αυτό που έκανα εγώ εμπορικά δεν έφερνε λεφτά, γιατί ήταν η μόδα να έχεις μια ταμπέλα. Αυτός ήταν ο λόγος που κάποια στιγμή σταμάτησαν να με παίρνουν σε ταινίες. Δεν θεωρούμουν ότι ήμουν το εμπορικό στοιχείο. Έτσι, σταμάτησα εγκαίρως, έκανα 15 ταινίες όλες κι όλες, αλλά κατάφεραν να μείνουν στην Ιστορία και αναγνωρίστηκαν. Έκανα και μερικές οι οποίες δεν ήταν αξιόλογες.