Έρευνες και στην Ελλάδα για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν

Μικρή Μαντλίν

Μέχρι την Ελλάδα είχαν εξαπλωθεί οι έρευνες για την πολύκροτη υπόθεση της μικρής Μαντλίν.

Όπως αποκαλύπτει το ΒΗΜΑ αστυνομικοί της Scotland Yard είχε έρθει στη χώρα μας για να συναντήσουν έναν 50χρονο κρατούμενο, που ήταν γερμανικής καταγωγής, όπως και ο Κρίστιαν Μπρίκνερ, ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν, και του οποίου τα ίχνη έχουν πλέον χαθεί.

Ο μάρτυρας κλειδί φέρεται να ήξερε κρίσιμες πληροφορίες για την υπόθεση, καθώς βρισκόταν κοντά στο σημείο της εξαφάνισης στη Πορτογαλία.

Η ΕΛ.ΑΣ. συνέταξε έγγραφο που ανέφερε ότι «τον Μάιο του 2017 επικοινώνησε με τη βρετανική αστυνομία «ο 50χρονος γερμανικής καταγωγής Χέγκελαρ Μπ. που διαμένει στην Αθήνα, προκειμένου να βοηθήσει στις συγκεκριμένες έρευνες».

Η ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «μέχρι στιγμής οι πληροφορίες που έχει δώσει οικειοθελώς και χωρίς χρηματικό ή άλλο αντάλλαγμα στη Μητροπολιτική Αστυνομία σχετικά με την υπόθεση έχουν διασταυρωθεί και θεωρείται αξιόπιστη πηγή».

Ο 50χρονος, που ζούσε στη Γαλλία είχε συλληφθεί το 2011 στην Ηγουμενίτσα για παράνομη μεταφορά μεταναστών από την Αφρική και φυλακίστηκε το 2015 στα Χανιά. Αποφυλακίσθηκε το 2017 και αμέσως φαίνεται να συναντήθηκε με κλιμάκιο της βρετανικής αστυνομίας. Συνέχισε να έχει επαφές με τη Scotland Yard για λίγους μήνες ακόμη μέχρι που αναχώρησε από την Ελλάδα προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ύποπτος και για δολοφονία 24χρονης ο Γερμανός παιδόφιλος

Αυτή είναι η 24χρονη Μόνικα Πόλακ που δολοφονήθηκε άγρια το 2009 στη Γερμανία. Πρόκειται για ένα ακόμη θύμα του νούμερο ένα υπόπτου για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν, Κρίστιαν Μπρίκνερ;

Όπως αποκαλύπτει η Daily Mail o 43χρονος Γερμανός παιδόφιλος θεωρήθηκε ύποπτος για τη δολοφονία της Μόνικα αλλά δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Η υπόθεση παραμένει μέχρι σήμερα ανεξιχνίαστη.

Σε αυτό το μικρό χωριού στην Πορτογαλία, σε μια νοικιασμένη μονοκατοικία, έμενε ο 43χρονος την περίοδο εξαφάνισης της Μαντλίν.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία μιας γειτόνισσας του σε παιδόφιλου. Η γυναίκα, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της και κάνει λόγο για έναν τρομακτικό άνδρα που κυκλοφορούσε με ένα όπλο, σκορπώντας τον τρόμο στο χωριό.

Ο Κρίστιαν Μπρίκνερ φέρεται να εμπλέκεται σε τρεις εξαφανίσεις ανηλίκων και δύο δολοφονίες νεαρών κοριτσιών.

Ερευνάται σε σχέση με την εξαφάνιση του 6χρονου Ρενέ Χάσε το 1996 στην Πορτογαλία αλλά και σε σχέση με την απαγωγή και δολοφονία της 16χρονης Καρόλα Τίτζε σε τουριστικό θέρετρο στο Βέλγιο τη ίδια χρονιά. Θεωρείται ο νούμερο ένα ύποπτος για την εξαφάνιση της τρίχρονης Μαντλίν στις 3 Μαΐου 2007 σε ξενοδοχείο στην Πορτογαλία. Έχει συνδεθεί με τη δολοφονία της 24χρονης Μόνικα το 2009 στη Γερμανία. Βρισκόταν κοντά στην περιοχή έξω από το Ανόβερο, όπου εξαφανίστηκε η 5χρονη Ίνγκα, σε μια εκδρομή στο δάσος με την οικογένειά της το 2015.

Πυροσβέστης, που συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό του 6χρονου Ρενέ σε παραλία στην Πορτογαλία λέει πως ποτέ δεν κατάφεραν να εντοπίσουν ίχνη του αγοριού.

O πατέρας του Ρενέ έχει δηλώσει πως δεν ελπίζει πια πως το παιδί του μπορεί να είναι ζωντανό. Σε αντίθεση με τους γονείς της μικρής Μαντλίν, που δε χάνουν την ελπίδα τους αν και έχουν περάσει 13 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία φορά που αγκάλιασαν το κοριτσάκι τους.

Σε ακόμα μία εξαφάνιση εμπλέκεται ο Γερμανός παιδόφιλος

Την ίδια ώρα, ο Κρίστιαν Μπρίκνερ φέρεται να εμπλέκεται σε ακόμα μία υπόθεση εξαφάνισης, ενός οχτάχρονου αγοριού.

Η εξαφάνιση έγινε το 2004, 10χλμ από το τουριστικό θέρετρο από όπου εξαφανίστηκε τρία χρόνια αργότερα η μικρή Μαντλίν.

Οι πορτογαλικές αρχές δέχονται πιέσεις για να ανοίξουν εκ νέου την υπόθεση, ωστόσο κάποιοι λένε ότι ο Μπρίκνερ είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος.

Πηγή: MEGA, BHMA