Ελευθερία Αγραφιώτου: Τα κλειδιά “δείχνουν” τον δολοφόνο;

Ελευθερία Αγραφιώτου
Ποιοι γνώριζαν για την πόρτα που διέφυγε ο δολοφόνος; Οι εργαζόμενοι του Δήμου Αμαρουσίου κρατούν τα κλειδιά...

Η ανακάλυψη της πόρτας που όπως όλα δείχνουν από εκεί διέφυγε ο δολοφόνος της Ελευθερίας Αγραφιώτου, ανατρέπει τα δεδομένα, καθώς φαίνεται πως ο δράστης γνωρίζει καλά το κτίριο. Η συγκεκριμένη πόρτα ανοίγει από μέσα προς τα έξω, αλλά για να μπεις χρειάζεσαι κλειδιά.

Μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε στο χώρο που βάφτηκε με το αίμα της άτυχης γυναίκας, η Αγγελική Νικολούλη συνέχισε τη διεξοδική έρευνα της. Εντόπισε και συνομίλησε με τον εκπρόσωπο εταιρείας ξένων συμφερόντων,  στην οποία ανήκουν τα διαμερίσματα που βρίσκονται στο ίδιο κτίριο που βρήκε τραγικό θάνατο η Αγραφιώτου. Όπως εξήγησε στη δημοσιογράφο, στον όροφο βρίσκονται δύο διαμερίσματα. Την περίοδο που ο μανιακός δολοφόνησε την 69χρονη, τα διαμερίσματα δεν ήταν σε λειτουργία και παραμένουν κλειστά μέχρι σήμερα.

Λίγο καιρό πριν διαπραχθεί το άγριο έγκλημα , είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί στον χώρο, εργασίες κατασκευής. Ο εκπρόσωπος υποστήριξε πως εκείνο το χρονικό διάστημα δεν υπήρχαν εργάτες, τα κλειδιά είχαν επιστραφεί στην εταιρεία από τον κατασκευαστή και κανείς άλλος δεν είχε πρόσβαση στα διαμερίσματα. Ξεκαθάρισε ακόμη, πως τα ασανσέρ που οδηγούν στα διαμερίσματα και συνδέονται με το επίμαχο υπόγειο γκαράζ,  δεν έχουν τεθεί σε λειτουργία. Σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου για το ποιος έχει τα κλειδιά της πόρτας στην οποία οδηγεί η σκάλα του κλιμακοστασίου, απάντησε χαρακτηριστικά:

«Σαν εταιρεία, μεταβιβάσαμε και παραδώσαμε επίσημα στον Δήμο Αμαρουσίου το τρίτο υπόγειο γκαράζ του κτιρίου ως δωρεά. Τότε ο φωτισμός λειτουργούσε κανονικά. Παραδώσαμε  όλα τα κλειδιά,  συμπεριλαμβανομένων και αυτών της συγκεκριμένης πόρτας που οδηγεί στην έξοδο» .

Όπως είπε ακόμα στην Αγγελική Νικολούλη, κάποια στιγμή πριν το συμβάν υπεύθυνοι του καταστήματος τον ενημέρωσαν για κάποια προβλήματα υγρασίας που είχαν παρουσιαστεί και χρειάζονταν αποκατάσταση.  Ο εκπρόσωπος της εταιρείας βρέθηκε τότε για αυτοψία στο χώρο. Του προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι τα φώτα ήταν παντού σβηστά. Ρώτησε γιατί δεν υπήρχε φωτισμός  και η απάντηση που έλαβε ήταν πως ή ήθελε ο Δήμος να κάνει οικονομία, ή έκοψαν το ρεύμα!

«Μα είναι δυνατόν αναρωτήθηκα, κάναμε μια τέτοια δωρεά και το άφησαν έτσι σκοτεινό;» είπε χαρακτηριστικά στην δημοσιογράφο. Όπως είπε μετά την είδηση της ανεύρεσης του πτώματος στο υπόγειο,  έψαξαν για να δουν αν  είχε παραβιαστεί ο χώρος προς και από τα διαμερίσματα,  αλλά δεν βρήκαν κάτι. Ο ίδιος πιστεύει πως  υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο δράστης να διέφυγε από την πόρτα του κλιμακοστασίου που οδηγεί στον εξωτερικό  χώρο του κτιρίου.

Πηγή: anikolouli.gr