«Εγώ έσκισα το συμβόλαιο μου με το MEGA…»

«Πληγώθηκα όμως πολύ για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκαν τόσο σε εμένα, όσο και στους συνεργάτες μου»

Λίγες ημέρες έπειτα από την λήξη του συμβολαίου της με το ΜEGA και πριν οδεύσει για νέες τηλεοπτικές πολιτείες η Μαρία Εκμετζιόγλου εξομολογείται στο Super TV και τον Γιάννη Βίτσα όλα όσα την οδήγησαν στο να κλείσει πρόωρα από το κανάλι της Μεσογείων τον κύκλο της επιτυχημένης εκπομπής ”Από την πόλη έρχομαι”.

Πολλοί είπαν ότι το MEGA δεν προώθησε όσο έπρεπε την εκπομπή. Το αισθάνθηκες με ένα τρόπο γιατί ήταν ένα πρόγραμμα που από την πρώτη στιγμή είχε έντονη αναγνώριση από το κοινό;

Οι τηλεθεατές λάτρεψαν την εκπομπή. Επειδή βίωσα την αγάπη και την αποδοχή του κόσμου όντως δε μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο λειτούργησαν κατ' αυτόν τον τρόπο από το MEGA. Επισκέφθηκα το κανάλι, δεν περίμενα φυσικά να μας στρώσουν κόκκινα χαλιά αλλά φανταζόμουν ότι τουλάχιστον θα πουν μέσα από την ψυχή τους ένα “Καλως ήρθατε Μαράκι” τόσο σε εμένα, όσο και τους συνεργάτες μου. Δεν έκανα μόνη μου την εκπομπή. Είναι ένα σύνολο δουλειάς των Μιχάλη Δεναξά, Κώστα Βαρελίδη, Ιωσήφ Σπήνου, Φώτη Μήτση και Στέλλας Παναγιωτοπούλου. Όλοι δουλέψαμε για να γίνει το πρόγραμμα.

Αισθάνθηκες ότι με ένα τρόπο μποϊκόταραν το πρόγραμμα;

Για ποιο λόγο το έκαναν; Τόση διαφήμιση και σπόνσορες τους έφερε. Έκοβαν από την εκπομπή λεπτά για να πέρνουν και άλλες διαφημίσεις.

Η συνεργασία σου ολοκληρώθηκε πια με το κανάλι. Σε στεναχωρεί;

Δε με στεναχώρησε γιατί πληγώθηκα στην ψυχή μου. Εγώ λειτουργώ με την καρδιά μου, ούτε με την ψυχή μου, ούτε με την τσέπη μου. Δεν μπορώ να ξέρω τι συμβαίνει στα κανάλια στην Ελλάδα. Η συνεργασία μου έληξε. Εγώ έσκισα το συμβόλαιο μου με το MEGA και περίμενα πολλές ώρες για να μου το φέρουν. Είχαμε συμφωνήσει να κάνουμε ακόμη είκοσι εκπομπές. Πληγώθηκα όμως πολύ για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκαν τόσο σε εμένα, όσο και στους συνεργάτες μου. Δε βρεθήκαμε ούτε σε ένα τραπέζι να πιούμε ένα ποτήρι κρασί, ένα ουζάκι στην υγεία της εκπομπής. Εγώ αυτό περίμενα να ζήσω. Την αγάπη του κοινού την έλαβα.

Απ' ότι ξέρω ήδη πολλοί τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν κάνει κρούση προκειμένου να παρουσιάσεις ένα αντίστοιχο πρόγραμμα την επόμενη σεζόν.

Βέβαια. Έχουμε δεχθεί πολλές προτάσεις. Αυτό που θέλω να πω καθαρά ότι δεν ισχύει επειδή ακούστηκε έντονα είναι πώς διέκοψα την συνεργασία μου με το κανάλι επειδή ζήτησα υπέρογκα ποσά για τον επόμενο κύκλο. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα απ' αυτό. Ας βγει κάποιος να πει από το MEGA ότι συνέβη αυτό; Εγώ τους είπα “Παιδιά και λεφτά να μην έχετε είναι τόσοι στην Τουρκία που θέλουν να σπονσοράρουν την εκπομπή”. Το πρόγραμμα ωφέλησε την Τουρκία γιατί πάρα πολλοί Έλληνες επισκέφθηκαν την Πόλη.

Διαβάστε ακόμα:

«Tη μέρα που γέννησα τον γιο μου, πέθανε η μητέρα μου»

Η συνταγή που μαγείρεψε στην Τατιάνα η Μαρία Εκμεκτσίογλου;

Μαρία Εκμεκτσίογλου: «Στην Πόλη είμαι Ρωμιά και στην Ελλάδα Τουρκάλα»