«Έφαγα πρόστιμο ένα εκατ. ευρώ! Πούλησα τη βίλα μου, το ακριβό μου αυτοκίνητο»

«Ο λογιστής μου δήλωνε ότι ήθελε», αναφέρει πασίγνωστος Έλληνας τραγουδιστής.

Συνέντευξη στο περιοδικό ΕΓΩ και τον Γιάννη Βίτσα παραχώρησε ο Σταμάτης Γονίδης, ο οποίος μίλησε για το πρόστιμο που “έφαγε” από την εφορία, το οποίο άγγιζε το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Εσύ με ποιον τρόπο τιμωρήθηκες;

Έφαγα πρόστιμο περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ γιατί ο λογιστής που είχα δήλωνε ότι ήθελε. Εγώ δεν είμαι λογιστής, είμαι τραγουδιστής. Τι σχέση μπορεί να έχω με όλα αυτά; Δεν έχω σπουδάσει, αν επέλεξα λάθος λογιστή καλά να πάθω!

Πλήρωσες το πρόστιμο;

Βέβαια το πλήρωσα. Γιατί απορείς; Επειδή υπάρχουν άλλοι που δεν πληρώνουν; Εγώ είμαι ο ανόητος Έλληνας που πληρώνει. Πήγα στο λογιστή μου και του είπα: «Έλα εδώ αγόρι μου. Γιατί να μη δηλώσουμε αυτά που παίρνουμε; Ας φορολογηθούμε κανονικά». Πούλησα τη βίλα μου με την πισίνα και πήρα μία ωραία μικρή μεζονέτα για να ζω με τον άνθρωπό μου. Πούλησα το ακριβό μου αυτοκίνητο και πήρα ένα πιο φθηνό. Σταμάτησα τις υπερβολές γιατί θεωρώ ότι η εποχή της φιγούρας τελείωσε. Δεν πρέπει να φύγουμε από τη χώρα, αλλά να μείνουμε και να βοηθήσουμε αυτούς που κάνουν τη δουλειά τους σωστά. Δεν ανήκω σε κανένα κόμμα ούτε με ενδιαφέρει ποιος είναι αυτός που κυβερνά. Με αφορά μόνο να έχει μέλλον η Ελλάδα και να μπει σε μια τάξη.