Διασώστης του ΕΚΑΒ περιγράφει στο Live News τον συγκλονιστικό διάλογό του με 75χρονη θετική στον κορονοϊό

«Το πρώτο πράγμα που είπε ήταν ότι “θα ζήσω; Θέλω να μου πείτε αν θα ζήσω”».

Στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε με σύνδεση μέσω skype ο διασώστης του ΕΚΑΒ Σάκης Καρακατσάνης, ο οποίος εξομολογήθηκε τον συγκλονιστικό διάλογο που είχε μέσα στο ασθενοφόρο με μια γυναίκα που ήταν θετική στον κορονοϊό.

«Ήταν μια από τις σπάνιες περιπτώσεις που μπορεί να λυγίσει ακόμα και μια ατσάλινη ψυχή. Η κυρία αυτή πήγε στο νοσοκομείο για εξετάσεις και διεγνώσθη με κορονοϊό, ήταν ήδη σε απομόνωση για τρεις μέρες. Όταν εμείς κληθήκαμε να την παραλάβουμε με το ασθενοφόρο, ντυθήκαμε καταλλήλως, πήραμε όλα τα μέτρα και μεταβήκαμε στο νοσοκομείο για να την πάμε σε νοσοκομείο αναφορά. Παραλάβαμε τη γυναίκα, ήμασταν ντυμένοι με λευκές στολές, δεν μπορούσε να διακρίνει τα χαρακτηριστικά μας.

Εκεί πρώτο μέλημά μας είναι να σπάσουμε αυτόν τον πάγο, είχε στο βλέμμα της αποτυπωμένο τον φόβο και την αίσθηση αβεβαιότητας. Συνεπώς, το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να της συστηθώ και της είπα ότι είμαι δίπλα της και θα κάνω ότι χρειαστεί Μου συστήθηκε και η ίδια και κάπου εκεί ξέσπασε σε κλάματα. Το πρώτο πράγμα που είπε ήταν ότι “θα ζήσω; Θέλω να μου πείτε αν θα ζήσω”. Αισθάνθηκα αμήχανα, την καθησύχασα…

Μου είπε “έχω τρία παιδιά και δύο εγγονάκια τα οποία έχω να τα σφίξω στην αγκαλιά μου πάρα πολλές μέρες. Εγώ ήμουν μια δραστήρια γυναίκα, πριν λίγες μέρες γυρνούσα το κέντρο της Αθήνας με τα πόδια και τώρα δεν μπορώ ούτε μέχρι την τουαλέτα του δωματίου γιατί δεν μου φτάνει η αναπνοή μου, δεν μπορώ. Πες μου σε παρακαλώ ότι θα ζήσω”. Αυτή ήταν η κουβέντα της», είπε ο διασώστης Σάκης Καρακατσάνης.