Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Σε ποια ταινία κόντεψε να σκοτωθεί;

«Βγήκα έξω με σπασμένο το πόδι μου και φοβερούς πόνους…».

Συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso και τον Αλκίνοο Μπουνιά παραχώρησε η Δέσποινα Στυλιανοπούλου, που αποκάλυψε πως στην ταινία «Ταξιτζού» παραλίγο να χάσει τη ζωή της.

Η πρώτη σου ταινία «Θεοί και δαίμονες», το 1962, γυρίστηκε στη Μύκονο. Πώς ήταν τότε το νησί των ανέμων;

Θα σου αποκαλύψω ότι αυτό το καλοκαίρι ετοιμαζόμαστε με τον δήμαρχο Μυκόνου να κάνουμε προβολή της ταινίας στο νησί για να δει ο κόσμος πώς ήταν τότε. Στο φιλμ, που είναι δραματικό, εκτός από εμένα παίζουν ο Μιχάλης Νικολινάκος, ο Λυκούργος Καλλέργης και η Αννα Ραφτοπούλου. Επίσης έναν ρόλο έκανε ο Γιώργος Οικονόμου, ο οποίος είναι πολύ φίλος μου και είναι εκείνος που βρήκε την ταινία και μου την έφερε για να την προβάλουμε.

Οσο για το πώς ήταν τότε η Μύκονος, θα σου πω: πολύ ερημική. Κάναμε 40 μέρες να φύγουμε γιατί δεν μπορούσε να προσεγγίσει το καράβι από τους ανέμους που λυσσομανούσαν. Είχαμε πάει σε μια περιοχή, στις βίλες που λέγαμε, για να γυρίσουμε μια σκηνή και μείναμε χωρίς φαγητό για έξι μέρες επειδή δεν μπορούσε να προσεγγίσει το καΐκι να μας πάρει. Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, την οποία βλέπουμε μόλις φτάνουμε στο νησί, δεν φαινόταν από τα τεράστια κύματα.

Σου συνέβη κάτι άσχημο σε κάποιο γύρισμα;

Γυρίζοντας την «Ταξιτζού» κινδύνεψα να πνιγώ. Το ταξί που οδηγούσα βρισκόταν σε μια κατηφόρα και τσούλησε, ενώ νόμιζα ότι ήταν σταματημένο. Πήγα να μπω και να πατήσω φρένο, αλλά με παρέσυρε και βρέθηκα στη θάλασσα μαζί του. Ευτυχώς, υπήρχαν κάποιοι δύτες εκεί και με έσωσαν. Βγήκα έξω με σπασμένο το πόδι μου και φοβερούς πόνους. Έβαλα γύψο για έξι μήνες, αλλά στη συνέχεια κόντεψα να πάθω σηψαιμία.