ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Στο κόκκινο «Βασιλιάδες» και «Master Chef»!

Οι δυσάρεστες πληροφορίες έρχονται συνεχώς η μία μετά την άλλη και σε καθημερινή βάση, σε σημείο πια που δεν μπορώ να τις αγνοήσω και να μην τις αναφέρω.

Αν και δεν μου αρέσει να γίνομαι αγγελιαφόρος κακών ειδήσεων, ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει με πετυχημένα και καλά τηλεοπτικά προγράμματα. Ελπίζω λοιπόν οι πληροφορίες να διαψευστούν καθώς έχουν να κάνουν με πολλούς ικανούς εργαζόμενους και πολύ αγαπητά στους τηλεθεατές προγράμματα, όπως οι «Βασιλιάδες» και το «Master Chef».

Τους τελευταίους μήνες, έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στην πετυχημένη καθημερινή σειρά του MEGA και στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, με τους συντελεστές των «Βασιλιάδων» να παραμένουν απλήρωτοι. Πριν από λίγο καιρό, μιλώντας με ανθρώπους που γνωρίζουν πολλά, με διαβεβαίωναν πως όλα έχουν βρει το δρόμο τους και πως μέσα στο Σεπτέμβριο θα δοθούν χρήματα στους συντελεστές, ώστε να ξεκινήσουν γυρίσματα τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου για τον καινούργιο κύκλο της σειράς. Οι εξελίξεις όμως, των τελευταίων ημερών είναι αρκετά δυσοίωνες για το μέλλον των «Βασιλιάδων»!

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες του Newsit, πριν από τρεις μέρες στην εταιρεία παραγωγής των «Βασιλιάδων», το STUDIO ATA, πραγματοποιήθηκαν κάποιες απολύσεις στελεχών που φούντωσαν τις φήμες για το μέλλον των «Βασιλιάδων»… και όχι μόνο!

Για την ιστορία να αναφέρουμε, ότι το STUDIO ATA είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής της χώρας και όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ιστοσελίδα του «υπέγραψε κάποιες θρυλικές σειρές της δεκαετίας του ’70, όπως ο «Γιούγκερμαν» και «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» καθώς και σειρές που σηματοδότησαν το ξεκίνημα της ιδιωτικής τηλεόρασης όπως οι «Τρεις Χάριτες» και οι «Απαράδεκτοι».

Στις πιο πρόσφατές επιτυχίες του περιλαμβάνονται σειρές όπως «Στο Παρά Πέντε», «Λατρεμένοι μου Γείτονες» και «Ευτυχισμένοι Μαζί».

Εκτός από αγαπημένες σειρές η λίστα των παραγωγών περιλαμβάνει ακριβά show όπως το «Μπράβο» και το «Πολύ την Κυριακή», reality show όπως το «Survivor Ελλάδα – Τουρκία», τηλεπαιχνίδια όπως το «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος», «Taxi Girl», «Money Drop» και ανάμεσα τους το «Masterchef», που αναδείχθηκε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της τηλεοπτικής χρονιάς 2010.»

Σε αυτές λοιπόν, αλλά και σε πολλές ακόμα τηλεοπτικές παραγωγές, προσθέστε και τους «Βασιλιάδες». Αυτό που σχολιάζεται πολύ έντονα τον τελευταίο καιρό, είναι ότι η άκρως πετυχημένη εταιρεία παραγωγής, λόγω των συνθηκών που επικρατούν, αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα με αποτέλεσμα να μην είναι κανείς σίγουρος για το αν θα μπορέσει να συνεχίσει τις παραγωγές της. Οι πιο απαισιόδοξοι μάλιστα, τονίζουν ότι η εταιρεία δεν έλαβε καν μέρος σε διαγωνισμό που έκανε ο ΑΝΤ1 για δύο καινούργιες εκπομπές, αναφέροντάς το ως πρόσθετο στοιχείο πως δεν σκοπεύει να συνεχίσει τις παραγωγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες, τα στελέχη του MEGA έχουν λάβει υπόψη τους όλα όσα λέγονται στο παρασκήνιο και προσπαθούν να βρουν λύσεις, αφού το μέλλον της εταιρείας τους αφορά άμεσα, καθώς οι «Βασιλιάδες» είναι ένα format που ανήκει στο STUDIO ATA. Αλλά η κατάσταση είναι μετέωρη και για το «Master chef» που αν και το format ανήκει στο MEGA, η παραγωγή έγινε από το STUDIO ATA και το μέλλον της εταιρείας θα κρίνει και το μέλλον του ριάλιτι μαγειρικής. Ωστόσο, η κατάσταση είναι πιο… αισιόδοξη, σε ό,τι έχει να κάνει με το «Master Chef» και όπως φαίνεται θα βρεθεί τρόπος να βγει κανονικά στον αέρα μέσα στο Νοέμβριο!

Έτσι, «Βασιλιάδες» και «Master Chef» είναι κυριολεκτικά… στο κόκκινο και οι αποφάσεις των επόμενων ημερών θα κρίνουν πολλά. Ας ελπίσουμε ότι οι εξελίξεις θα είναι θετικές, αφού εκτός από το τηλεοπτικό ενδιαφέρον των δύο προγραμμάτων, μιλάμε για πολλές θέσεις εργασίας, ηθοποιών και τεχνικών.

Γρηγόρης Μελάς

Διαβάστε ακόμα:

Συνατσάκη: Με ποιο πρόσωπο από το Πρωινό mou …δυσκολεύτηκε; Ποια είναι η αλήθεια για το Master Chef;

Πρωταγωνίστρια των Βασιλιάδων πέταξε από το αμάξι της έναν άνδρα στη μέση του δρόμου