Αλέξανδρος Παπανδρέου: «Το τατουάζ δεν είναι μαγειρική»

«Δεν μου αρέσει καθόλου η επέμβαση στο σώμα».

Ο σεφ Αλεξανδρος Παπανδρέου σχολιάζει σε συνέντευξη του στο Down Town Κύπρου και στον Πάνο Γιαννακόπουλο την μόδα των τατουάζ σε εκείνους που …μαγειρεύουν.

Είσαι από τους πρώτους τηλεμάγειρες. Κάποια χρόνια πριν οι εκπομπές μαγειρικής και τα ριάλιτι μαγειρικής έγιναν μόδα. Το βρίσκεις καλό ή κακό;
Το βρίσκω καλό, γιατί έτσι μπήκε περισσότερο η μαγειρική μέσα στα σπίτια. Κατάλαβε ο κόσμος μέσα από τις εκπομπές ότι είναι καλό για την υγεία μας να μαγειρεύουμε στο σπίτι και τι σημαίνει να έχεις στα χέρια σου καλά υλικά.

Οι τόσες εκπομπές μαγειρικής δεν κρύβουν τον κίνδυνο να οδηγήσουν τους νέους να ασχοληθούν με τη μαγειρική χωρίς στην ουσία να την αγαπούν;
Αυτό είναι μεγάλο θέμα και μεγάλο ερώτημα. Πολλές φορές, όταν με πλησιάζουν γονείς και με ρωτούν, απαντώ ότι το παιδί πρέπει να δει πριν αποφασίσει για λίγους μήνες πώς λειτουργεί μία κουζίνα εστιατορίου. Εκεί θα καταλάβει αν του αρέσει ή όχι.

Όταν εκτίθεσαι στην τηλεόραση πρέπει να έχεις γερό στομάχι;
Αν αρχίσεις και το βλέπεις ανταγωνιστικά μόνο χαμένος θα βγεις στο τέλος. Αν κάνεις τη δουλειά σου σωστά και είσαι αφοσιωμένος, εκείνη θα σε ανταμείψει από μόνη της με τον χρόνο.

Είσαι ο πρώτος μάγειρας που ξέρω, που δεν έχει τατουάζ!
Δεν έχω και ούτε πρόκειται να έχω. Δεν μου αρέσει καθόλου η επέμβαση στο σώμα.

Το τατουάζ έχει γίνει μόδα μαγειρικής;
Απ’ ό,τι βλέπω και από ό,τι καταλαβαίνω, ναι, έχει γίνει μόδα, αλλά το τατουάζ δεν είναι μαγειρική! Είναι όπως και όλοι οι barmen που κάνουν κοκτέιλ να αφήνουν μουστάκι και μούσι.