Τηλεθέαση: Ποιους επισκέπτεται φέτος και ποιους εγκατέλειψε στη διαδρομή;

τηλεθέαση

Η σεζόν ξεκίνησε με μεγάλες ανατροπές στους πίνακες τηλεθέασης. Ποιοι χαμογελούν και σε ποιους κυλούν τα πρώτα δάκρυα;

Η τηλεοπτική σεζόν που ξεκίνησε νωρίτερα από κάθε προηγούμενη, έδειξε από την αρχή ότι δεν θα είναι συνηθισμένη. Θα έχει πολλές ανατροπές και καθημερινές μάχες για την επικράτηση στους πίνακες τηλεθέασης της Nielsen.

Από τις πρώτες μέρες που τα νέα τηλεοπτικά προγράμματα πήραν σιγά σιγά τη θέση τους στις οθόνες μας, έγινε ολοφάνερο ότι η φετινή χρονιά θα είναι γεμάτη εκπλήξεις, με τη στροφή στην ελληνική μυθοπλασία να είναι κάτι περισσότερο από ορατή. Κάποιοι πετούν ήδη από την χαρά τους -σε ορισμένες περιπτώσεις δεν μπορούν να το πιστέψουν-, ενώ κάποιοι άλλοι βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού.

Η δυναμική είσοδος που έκανε φέτος το Mega με συνεχή ροή ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών από νωρίς το πρωί, έως αργά το απόγευμα, δεν τάραξε απλώς τα νερά,,, ανέτρεψε τα πάντα. Η Ελεονώρα Μελέτη, η μεγάλη έκπληξη της σεζόν που λέγεται Δανάη Μπάρκα και η Ελένη Μενεγάκη, φαίνεται να ορθώνουν ένα τείχος ψυχαγωγίας απέναντι στον ανταγωνισμό που έχει φέρει τα πάνω κάτω. Ο Νίκος Ευαγγελάτος παραμένει πυλώνας της απογευματινής ενημέρωσης του σταθμού, ενώ ο Αντρέας Γεωργίου με τη Γη της Ελιάς έκανε την αρχή στην ελληνική μυθοπλασία και έδωσε στο Mega πρωταγωνιστικό ρόλο στην prime time.

Την ίδια στιγμή, ο πολυαναμενόμενος Σασμός του Alpha προκάλεσε σεισμό στα τηλεοπτικά μας βράδια. Η σειρά εκτοξεύθηκε στους πίνακες τηλεθέαση με ποσοστά άνω του 30% και «έσβησε» κάποιους reality αντιπάλους του. Και η νέα κωμωδία του σταθμού, το Άσε μας ρε μαμά, μπήκε με φόρα από το πρώτο επεισόδιο.

Και πάμε τώρα στα δύσκολα… Αν και είναι πρόωρο ακόμα για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, οι πρώτες ενδείξεις όμως δεν αφήνουν πολλά περιθώρια χαράς για τον ΣΚΑΪ και τον ΑΝΤ1 στο κομμάτι reality shows. Το άλλοτε δημοφιλές Big Brother κινείται χαμηλότερα από το προσδοκώμενο, παίζοντας επί της ουσίας μόνο του στην late night ζώνη μέχρι στιγμής, τη στιγμή που το Top Chef καταφέρνει να πέσει σε τέταρτο έως το 1,8%! Το alert έχει σημάνει εδώ και αρκετές μέρες στο κανάλι του Φαλήρου, το οποίο βλέπει πως τα reality στα οποία έχει ποντάρει παρασύρουν προς τα κάτω σημαντικό μέρος του προγράμματός του. Όσο για το Game of Chefs του ΑΝΤ1, το ποδαρικό του 5,9% έφερε μεγάλο πονοκέφαλο στο κανάλι, το οποίο ελπίζει πλέον σε υψηλές πτήσεις των Άγριων Μελισσών.

Για το Open τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Η μεγάλη έξοδος των παρουσιαστών της ψυχαγωγίας προκάλεσε ανεπανόρθωτες βλάβες… Οι διψήφιες τηλεθεάσεις μοιάζουν πλέον άπιαστο όνειρο για το κανάλι, το οποίο παίζει διαρκώς με τις τελευταίες θέσεις στους πίνακες μετρήσεων της Nielsen.