Τηλεοπτικές εκπομπές στη Μέρα της Μαρμότας

τηλεόραση

Σαν μια σκαλέτα που περιφέρεται από το πρωί έως το απόγευμα, από κανάλι σε κανάλι...

Η τηλεοπτική σεζόν 2020-21 είναι εδώ γεμάτη από διαφορετικά προγράμματα, νέες ιδέες, ενδιαφέρουσες απόψεις, πρόσωπα που έχουν πολλά να πουν, εκπλήξεις και συνεχείς ευχάριστες ανατροπές. Τι; Όχι;

Πάντως, η φήμη ότι η ίδια ψυχαγωγική σκαλέτα κυκλοφορεί από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα από εκπομπή σε εκπομπή, από κανάλι σε κανάλι, δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής από κάποια επίσημη πηγή. Έτσι, εμείς παραμένουμε καλόπιστοι ότι παρακολουθούμε πρωτότυπες εκπομπές και δεν πιστεύουμε τις κακές γλώσσες που μιλάνε για αντιγραφές.

Τώρα, τι φταίει για τη φήμη αυτή; Όχι, δεν φταίει το γεγονός ότι στέρεψαν οι ιδέες, ότι βλέπουμε τα ίδια πρόσωπα, ακούμε τις ίδιες δηλώσεις, παρακολουθούμε τα ίδια ψυχαγωγικά τεχνάσματα σε 10 εκπομπές τη μέρα. Σίγουρα όχι.

Ίσως φταίει ότι βαριόμαστε εύκολα, πολύ πριν την δέκατη επανάληψη. Ίσως ότι έχουμε μνήμη μεγαλύτερης διάρκειας από όσο κρατάει ένα διαφημιστικό διάλειμμα και δεν μπορούμε να ξεχάσουμε πόσες φορές είδαμε τον Γιώργο Μαυρίδη από το πρωί. Ίσως ότι αναρωτιόμαστε μερικές φορές αν κάποιες εκπομπές έχουν ουσιαστικό λόγο ύπαρξης ή όχι.

Να φταίει ότι άλλαξε ακόμα και… «το σταθερό μας ραντεβού σε ένα κόσμο που αλλάζει»;

Μπορεί, απλά, να φταίει πως οι τηλεοπτικές εκπομπές ζουν τη Μέρα της Μαρμότας…

Καλό φθινόπωρο!