Τι έμεινε από την τηλεόραση του 2014…

Τηλεοπτικές αναμνήσεις μιας χρονιάς που έφυγε και προσδοκίες από μια άλλη που μόλις ξεκινά...

Κάπου εκεί ανάμεσα σε τηλεοπτικά γλέντια, ίντριγκες, γέλια, καβγάδες, τραγικά γεγονότα, συγκινήσεις και την άχνη από τους κουραμπιέδες να θολώνει την ατμόσφαιρα στα πλατό, η ελληνική τηλεόραση έριξε αυλαία για το 2014 αφήνοντας γλυκόπικρες αναμνήσεις. Μέρες που είναι και μπροστά στα καλύτερα που ελπίζω να έρθουν τη φετινή χρονιά, λέω να παραμερίσω για λίγο την όποια τηλεοπτική μιζέρια και να κρατήσω μόνο τα ωραία…

«Τι μου έμεινε από την τηλεόραση της χρονιάς που έφυγε»; Αναρωτήθηκα την τελευταία μέρα του 2014 λίγο πριν φύγω από το γραφείο. Τα πρώτα που μου ήρθαν στο μυαλό ήταν το «Κάτω Παρτάλι» και το «The Voice», η «Μουρμούρα» και το «Πρωινό».

Το σίριαλ του Mega σάρωσε στους πίνακες τηλεθέασης γιατί χάραξε έναν άλλο, νέο δρόμο γραφής και στις χιουμοριστικές ατάκες του αποτυπώθηκε η σημερινή πραγματικότητα της καθημερινότητας μας. Από την άλλη, η σειρά του Alpha πέτυχε γιατί «δραματοποίησε» με έξυπνο τρόπο ότι συμβαίνει μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι. 

Το «The Voice» πήγε ένα βήμα παραπέρα την ποιότητα των τηλεοπτικών παραγωγών και μέσα στην τηλεοπτική «έρημο» φάνταζε σαν μια όαση αρτιότητας και λάμψης που θύμιζε άλλες εποχές. 

Αν υπήρχε βραβείο για την πιο δεμένη τηλεόπτική παρέα με την πιο ολοκληρωμένη παρουσία, τότε σίγουρα θα το κέρδιζε το «Πρωινό». Ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά στην πέμπτη τους χρονιά στην πρωινή ζώνη είναι καλύτεροι από ποτέ. Στα «συν» τους χρεώνεται και το γεγονός ότι ξεπέρασαν με έξυπνους χειρισμούς το αρχικό σοκ από την έλευση του Μάρκου Σεφερλή και πολύ σύντομα πήραν και πάλι το παιχνίδι στα χέρια τους.

Δεν θα μπορούσα να αφήσω απέξω από τη χρονιά που έφυγε την Σμαράγδα Καρύδη, την ηθοποιό που ζήλεψαν πολλοί παρουσιαστές όταν βγήκε στον αέρα το «Celebrity Game Night». Η Σμαράγδα ξεδίπλωσε ένα ακόμα ταλέντο της και έκανε επιτυχία χωρίς reality στιγμές.

Οι περισσότεροι έσπευσαν να προδικάσουν το μέλλον της, μιλώντας για λάθος κίνηση του ALPHA να την τοποθετήσει ανάμεσα στα μεγαθήρια της ενημέρωσης. Η Σταματίνα Τσιμτσιλή τους διέψευσε πολύ σύντομα και το «Happy Day» έφερε ακόμα και 40άρια στην επί χρόνια αποτυχημένη ζώνη του καναλιού της Κάντζας.

Ήρθαν το φθινόπωρο και είναι «Ταμάμ». Ένας δροσερός αέρας από νέα ταλέντα που έφερε μια νότα αισιοδοξίας ότι υπάρχει αύριο στην ελληνική τηλεόραση και μάλιστα άφθαρτο.

Το δεύτερο μισό της τηλεοπτικής σεζόν ξεκινά σε λίγες μέρες. Οι προσδοκίες μου έχουν πάψει τα τελευταία χρόνια να είναι πολλές, οι ελπίδες όμως παραμένουν…

Καλή Χρονιά!

Γιώργος Σκρομπόλας