Τι έχουμε να ακούσουμε ακόμα για την Eurovision…! Μπράβο στο MAD

Η Eurovision μόλις ξεκίνησε...! Τα τραγούδια τα ακούσουμε και οι "ειδικοί" πήραν μπρος!

 

Είτε είμαστε υπέρ ή κατά της Eurovision, η αλήθεια είναι μία. Η ΕΡΤ πήρε την καλύτερη απόφαση να εμπιστευθεί το MAD για την παραγωγή και τη βοήθεια στην φετινή διοργάνωση και ακολούθως το MAD πέρασε τις πρώτες «εξετάσεις» με εξαιρετική επιτυχία. Θα μου πεις… έλα παππού μου να σου δέιξω ; Όχι, το μουσικό κανάλι παίζει στα δάκτυλα τέτοια events και κατάφερε πολύ γρήγορα να δώσει μια πιο νεανική ματιά στη Eurovision. 

Η παρουσίαση ήταν νεανική και φρέσκια, οι συμμετοχές όλες καλές έως πολύ καλές, η όλη αύρα δεν μυρίζει ΕΡΤ-ίλα, αν και η εμπειρία και η εργατικότητα ορισμένων στελεχών της δημόσιας τηλεόρασης είναι αναγκαία, δεδομένη και απαραίτητη. Δεν θέλω να σταθώ τόσο πολύ στα κομμάτια, μιας και θα ακουστούν 10.000.000 γνώμες ούτως ή άλλως. Αυτό που γίνεται ή θα γίνει σε εκπομπές, sites,blogs και social media είναι αυτό που με ξενερώνει.

Οι…επιστημονικές αναλύσεις, τα τραγούδια που μοιάζουν, οι μουσικές, οι επιρροές, τα ρούχα, τα μουστάκια και όλα τα συναφή, από τον κάθε άσχετο, είναι πραγματικά η άσχημη πλευρά της Eurovision. Είτε το ονομάσουμε «πανηγυράκι» είτε, «μουσικό διαγωνισμό», το περιεχόμενο μένει το ίδιο. Όλοι θέλουμε να ασχοληθούμε λίγο, να κουτσομπολέψουμε λιγάκι και να χαζέψουμε με τα αστεία, κιτς, ενδεχομένως και καλά τραγούδια και εμφανίσεις την ημέρα του τελικού. Απλά, στην Ελλάδα, έχουμε την τάση να φανατιζόμαστε εκεί που δεν υπάρχει λόγος. Χα λα ρώ στε…!

– Ναι οκ, της Θωμαή (μα πως το λένε αυτό το κορίτσι πια;) μοιάζει λίγο με το «Satellite». Φοβάμαι, μην το εντοπίσουν αυτό οι Eurofans και μας «μαυρίσουν». Η τραγουδίστρια πολύ όμορφη, δυναμική και το κομμάτι ξεσηκωτικό. 

Αγάθωνας και Cosa Mostra είναι μια πολύ…ελληνική πρόταση! Mε ενδιαφέρουσα εικόνα, τον Αγάθωνα με το μπαγλαμαδάκι και τα παιδιά με τα κιλτ, να κλείνουν το μάτι στους Σκωτσέζους. Η μουσική έχει ενδιαφέρον και όλη η πρόταση πιστεύω ότι θα πάρει τις ψήφους του τηλεοπτικού κοινού.

-Δεν συμφωνώ με την άποψη που λέει ότι το κομμάτι της Αγγελικής Ηλιάδη δεν ταιριάζει στην Eurovision. Πολύ απλά, γιατί δεν υπάρχει τραγούδι που να ταιριάζει στην Eurovision, ούτε συνταγές. Είναι ένα πολύ καλό τραγούδι με ανατολίτικα στοιχεία. Ένα αργό αισθησιακό τσιφτετέλι με ροκ στοιχεία, που ελληνικό δεν το λες, αλλά έχουμε μάθει να ακούμε πολλά τέτοια. Η Ηλιάδη εκπληκτικά όμορφη!

– Τι και αν έχει παραπάνω κιλά η Τζωρτζίνα ; Είναι φωνάρα και ο Alex Leon παραγωγός με περγαμηνές. Μια ενδιαφέρουσα πρόταση, που πάντως για εμένα είναι τελευταία στην προτίμηση. Ωστόσο, είναι ένα καλό κομμάτι.

Επίσης μου αρέσει η παρουσία της Δέσποινας Βανδή στον ελληνικό τελικό, όπως θα ήθελα να την έχω δει κάποια στιγμή να μας εκπροσωπήσει στην Eurovision. Μπράβο στο MAD για την αισθητική του και για το πείσμα να μπει στη διαδικασία να σώσει την φετινή συμμετοχή της Ελλάδας. Δεν ήταν υποχρεωμένο στο κάτω κάτω…

Όλα τα άρθρα…